fbpx
Uutiset

Maailmanmestari tutustui Hyvinkään rataan

Kuusinkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli, 27, on vahvin suosikki sunnuntaina Hyvinkäällä kaasuteltavassa motocrossin MX1-luokan MM-osakilpailussa. MM-sarjaa tänäkin vuonna johtava KTM-kuski pääsee testaamaan Hyvinkään vauhtipuiston uudistettua rataa vasta lauantain harjoituksissa, mutta uskoo menevänsä heti lujaa.

– Rata näyttää ihan hyvältä. Hieman pehmeä se tosin voi olla, mutta se ei haittaa. Sunnuntain kisan voitto olisi hieno juttu, sillä en ole aiemmin vieraillut Suomessa, muistutti Cairoli.

Cairolia vauhtipuiston varikolla kierrätti hämeenlinnalainen Jyrki Louhi, joka kuuluu Hyvinkään kisan puuhamiehiin. Motocross on saanut HPK:n entisestä liigakiekkoilijasta innostuneen markkinamiehen.

– Motocross on vienyt sydämeni ihan täysillä. Harrastan lajia itsekin ja olen päässyt MM-viikolla ajamaan muun muassa takavuosien maailmanmestarin Stefan Evertsin kanssa. Innostuin lajista jo pikkupoikana, mutta jääkiekko sotki suunnitelmiani nousta lajin huipulle, Louhi vitsaili.

MM-motocross palaa Hyvinkäälle pitkän tauon jälkeen. Edellinen kisa ajettiin vuonna 1991, jolloin 250-kuutioisten voittoon päästeli Pekka Vehkonen. Viikonvaihteessa MM-pisteistä ajetaan lajin kahdessa kovimmassa luokassa, MX1- ja MX2-luokissa. MX1 on lajin kuninkuusluokka, ja MX2:ssa hanaa antavat alle 23-vuotiaat crossarit. Hyvinkäällä ajetaan lisäksi EMX-luokan EM-osakilpailu.

– Edellisestä Suomessa ajetusta MM-osakilpailustakin on jo aikaa (vuonna 2000), mutta nyt asialla ovat kaikki lajin kovimmat kuskit. Puitteet kisalle ovat upeat ja luvassa on hieno kisaviikonvaihde. Olen aivan varma, että kaikki paikalle saapuvat katsojat ovat tyytyväisiä näkemäänsä, Louhi vakuuttaa.

Louhi tietää, mistä puhuu, sillä hän on nähnyt tänä vuonna jo kolme MM-osakilpailua.

– Olin Qatarissa, Hollannissa ja Latviassa Kimi Räikkösen crossitallin matkassa. Kyllä maailmallakin osataan järjestelyt, mutta uskon, että Hyvinkään kisa yllättää sekä kilpailijat että yleisön, Louhi arvelee.

Kullas jahtaa kärkeä

Suomalaiskuskeista eniten odotetaan MX2-luokan MM-sarjaa kiertävältä Harri Kullakselta. MM-pisteissä viidentenätoista majaileva KTM:n mies tavoittelee onnistuessaan palkintopallisijaa. Ennen Suomen lähtöjä ajetussa Latvian kisassa Kullas oli 28 kuskin joukossa yhteispisteissä yhdeksäs.

– Uusi pyörä on pelannut tosi hyvin. Edellisessä kisassa olisin hieman paremmalla lähdöllä ja ajolla ollut jo lähellä kärkeä, Kullas arveli.

Jobinpostiakin suomalaiskuskien varikolta perjantaina kantautui. MX1-luokassa kilpaileva Santtu Tiainen ei loukkaantumisen takia pääse näyttämään vauhtiaan kotiyleisön edessä. 24MX Honda Racingin kuski teloi Latvian kisassa jo aiemmin kipeytyneen polvensa.

Kaikkiaan Hyvinkään MM-osakilpailussa on mukana lähes parikymmentä kuskia. (HäSa)

Asiasanat

Menot