Uutiset

Maajussille morsian naisten karavaanista

Espanjalaisen Hoyocaseron kylän maanviljelijät ovat kovasti seuraa vailla. Mutta onneksi on olemassa internet. Kylän maajussit vetosivat taas kerran netissä naisiin. Ja vetoomus tehosi.

Eräänä kauniina päivänä, tarkemmin sanottuna viime lauantaina, kylään saapui vierailulle 150 naisen suuruinen ryhmä. Porukkaa kutsutaan kylässä tuttavallisesti nimellä naisten karavaani, una caravana de mujeres.

Naisia oli vastassa hurraava miesjoukko kukkasineen. Kuten on ollut jo vuosien ajan. Ensimmäinen naisten karavaani saapui Hoyocaseroon 20 vuotta sitten.

Maajussien toiveissa on löytää karavaanista helmi, joka mahdollisesti asettuisi kylään vallan asumaankin. Mutta jos ei tänäkään vuonna tärppää, niin ei se mitään. Kunnon juhlat naisten karavaanin päivänä joka tapauksessa on odotettavissa.

– On helpompaa tavata siten, että ollaan kasvokkain. 32-vuotias viljelijä Cesar del Rio kehuu naisten karavaanin suomia mahdollisuuksia.

– Monella on sellainen luulo, että maaseudulla asuminen merkitsee pelkästään kovaa työntekoa. Se ei pidä paikkaansa. Työ on itse asiassa täällä kovaa vain harvoin, Cesar painottaa.

Naisten karavaanin vierailupäivään kuuluu kaiken muun hyvän lisäksi näytös, jossa yksinäiset maajussit esittelevät taitojaan maataloustöissä. Ja taitojahan heillä riittää. Päivä huipentuu tanssiaisiin, joissa pyörähtelyn lomassa nautitaan alueellisia herkkuja.

Eräs karavaanin naisista tänä vuonna oli 27-vuotias Laura Martin.

– Ei tällainen tapahtuma enää ole välttämättömyys, kun on internet ja kaikki. Mutta tämä on hauskempaa kuin nettideittailu, tuumaili uusia ystäviä ja ”ehkäpä jotain vähän enemmänkin” karavaanipäivältä odottanut Martin.

STT

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic