Uutiset

Maakunnan matkailuyrityksiä autetaan kehittymään

Matkailun ja siihen jollakin tavalla liittyvien elinkeinojen parissa työskenteleville kantahämäläisille pienyrittäjille järjestetään koulutusta, joka auttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa ja verkostoitumaan. Valtakunnallisestikin uusia uria avaavan hankkeen perusta on luotu viime vuonna ja alkavan syksyn aikana etsitään ne noin satakunta yritystä Hämeenlinnan ja Forssan seuduilta, jotka toivotaan mukaan. Riihimäen tienoilla hanke ei ole vielä saanut jalansijaa, mutta sinnekin koulutus halutaan ulottaa.

-Tärkeätä on oppia markkinoimaan omia tuotteita ja palveluita sekä käyttää tehokkaasti esimerkiksi sähköistä viestintää, kertoo Hämeen matkailun toimitusjohtaja Raija Forsman. Hän korostaa, että esimerkiksi mökkikunnan kyläkauppiaskin toimii ainakin osittain matkailualalla, sillä huomattava osa vuoden tulosta kertyy mökkiläisiltä ja matkailijoilta. Siksi on eduksi, jos yrittäjät löytävät toisensa, oppivat toisiltaan ja verkostoituvat.

Tällä hetkellä ongelma on, että matkailupalvelujen laatu on epätasaista. Raija Forsmanin mukaan laatua pitää kehittää.

Yrittäjille on myös tärkeätä parantaa liiketoiminnan kannattavuutta, vaikkei kasvua tulisi tai haettaisi. Sesonkivaihteluiden hallinnassakin on opettelemista, sillä huippuaikoina tilauskirjat pullottavat ja välillä asiakkaita ei näy. (HäSa)