Uutiset

Maakuntaliitto palkitsi Risto Aution

Näyttelijä, ohjaaja Risto Autio sai tämänvuotisen Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnon. Palkinnolla liitto kiittää Autiota hänen toiminnastaan nuorten parissa.

Autio on ohjannut ja tuottanut neljä musikaalia yhdessä Hausjärven yläasteen ja lukion oppilaiden kanssa. Viimeisin työ on Lordi – mä oon paha -musikaali, joka keräsi kuluneen syksyn aikana 2400 katsojaa. Aiemmin hän on tuottanut teokset Mikä sotku?, Pop-Oz ja Hannikaisen baari.

Autio sanoi arvostavansa palkintoa osoituksena siitä, että hänen työnsä on huomattu maakunnallisesti. Hän kertoo lähteneensä tekemään teatteria nuorten kanssa siksi, että olisi itse nuorena kaivannut vastaavaa toimintaa.

– Monet kunnat ovat laiminlyöneet lakisääteisen ilmaisutaidon opetuksen. Se on kuitenkin sellainen kansalaistaito, jota me kaikki tarvitsemme. Jos esiintymistä harjoiteltaisiin jo koulussa, jäisi moni esiintymistrauma syntymättä, Autio pohtii.

Koko kansan tutuksi Risto Autio on tullut Kotikatu-tv-sarjan Hanneksena. Lisäksi hän on työskennellyt teattereissa, radiossa ja käsikirjoittajana. Hän toimii myös kouluttajana ja juontajana.

Kulttuuritunnustuspalkinto, muotoilija Harri Koskisen suunnittelema taidelasiesine, myönnettiin maakuntavaltuuston kokouksen alkajaisiksi Hämeenlinnassa maanantaina. Vuosittainen kulttuuritunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1991 lähtien.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet pianisti Tuija Hakkila, kirjailija Riitta Jalonen, lausuntataiteilija Liisa Majapuro, museonjohtaja Lauri Pohjakallio, kirjailija Aleksanteri Ahola-Valo, taiteilija Mildred Lehtinen, näyttelijä Matti Nurminen, ohjaaja Ville Koivisto, muotoilija Harri Koskinen, pianisti Olli Mustonen, muotoilija Jukka Korpihete, kirjailija Eero Ojanen sekä puusepät Tuuli ja Teemu Autio.

Päivän lehti

31.3.2020