Uutiset

Maali-iloittelu päättyi lopulta HPK:n A-nuorten eduksi

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret ja Kiekko-Vantaa järjestivät melkoisen hurlumhei-jääkiekon näytöksen nuorten SM-liigassa. Kerho oli viidentoista maalin karkeloiden jälkeen lopulta parempi 8-7 (3-2, 3-3, 2-2).

Suurinumeroiset ottelut eivät tunnetusti ole jääkiekossa valmentajien mieleen. Sen myönsi myös Kerhon luotsi Olli Salo.

-Ei voi sanoa, että oli ihanneottelu. Loppupeleissä se oli karmivaa. 8-7, en ole eläissäni ollut tällaisessa pelissä, Salo päivitteli.

Kerhon voittomaalin teki Marko Rairama vain 56 sekuntia ennen loppua. Rairama juhli ottelussa kypärätemppua, kuten myös B-nuorista nostettu Ismo Nikkinen.

-Pinnat tuli ja olen todella iloinen meidän B-junnuistamme. Heistä voi meidän vähän vanhemmat pelaajat alkaa otta mallia. He pelasivat iloista jääkiekkoa, jossa kiekko ja miehet liikkuivat. Peli pysyi heillä nöyränä. Monella pelaajalla oli nöyryyden kanssa ongelmia, ja siitä vastustaja rokotti, Salo sanoi.

Nikkisen kanssa samassa ketjussa hyökänneet Santeri Vuoti (0+2) ja Joona Monto (0+1) pääsivät myös tehopisteille.

Kerho meni ottelun alussa kuuden sekunnin välein syntyneillä salamamaaleilla 2-0-johtoon, mutta K-Vantaa tuli tasoihin. Sama kuvio jatkui läpi ottelun: HPK johti aina maalilla tai kahdella, mutta vieraat venyivät rinnalle. Lopulta Rairaman maali lopussa ritti täyteen pistepottiin.

HPK:sta onnistuivat maalinteossa myös Jussi Korvakangas ja Eetu-Ville Arkiomaa. Robert Leino ja Petteri Nikkilä syöttivät kaksi maalia.


Kahden pelin ?viikonloppu

HPK:n A jatkaa SM-liigaa viikonloppuna, kun se kohtaa lauantaina kotonaan KalPan ja matkustaa sunnuntaina Lahteen Pelicansin vieraaksi. Salon mukaan hän aikoo viettää rutkasti aikaa videoiden parissa ennen viikonloppua, sillä peli pitää saada taas tiiviimmäksi.

-Saimme pelimme jo aikaisemmin tiiviimmäksi, mutta taas se hajosi käsiin. Nöyryys puuttuu pelaamisesta, ja se tappaa myös tiiviyden pelistä, kun lähdetään oikomaan. Hyökkääjät karkailevat ja hyökkäyspäässä tehdään vääriä ratkaisuja. Paineistetaan, kun ei pitäisi ja niin edelleen. Videolla on töitä. Niitä on katsottava toden teolla, Salo kertoi. (HäSa)