fbpx
Uutiset

Maalinteko täyttä tuskaa

Kun ei mene niin ei mene.

Ei ole maalinteko varmasti helppoa tämän päivän jääkiekkoliigassa. Ainakin HPK:lle se oli lauantaina älyttömän vaikeata – ja vahva ja hyvin liikkuva SaiPa vei pinnat mukanaan Lappeenrantaan.

HPK:lla oli paikkoja maalintekoon paljon, mutta ei kelvannut. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai kaksi rangaistuslaukaustakin, mutta SaiPan maalivahti Jussi Markkanen torjui sekä Juha Koiviston että Jere Sallisen yrityksen.

Kerho teki Markkasen lauantaina erittäin hyväksi. Kiekko ei tahtonut tarttua SaiPa-vahdin räpylään, mutta ei se maaliinkaan mennyt kuin kerran. Jesse Saarinen nosti Kerhon toisessa erässä tasoihin sellaisella laukauksella, joita olisi ollut kiva nähdä enemmänkin – ja joka mieheltä.

Joka tapauksessa viimeistään kolmannessa erässä Markkanen nousi joukkueensa ykkössankariksi torjuttuaan silloin peräti 21 laukausta.

– Jussi piti meitä kolmannessa erässä pystyssä. Hän otti isoja torjuntoja. Puolustimme myös uhrautuvaisesti. Ei ollut kaunis peli, mutta otimme tärkeän taisteluvoiton, kehui SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

HPK:ta lehdistötilaisuudessa edustanut fysiikkavalmentaja Vesa Viitakoski näki Kerhon viimeisen 15 minuutin takaa-ajon tällä kertaa aidoksi.

– Meillä oli paikkoja riittävästi voittoonkin saakka. Oli tämä meiltä selvästi paras loppukiri tällä viikolla, Viitakoski arvioi.

Uusin ketjuin

HPK oli muokannut ketjujaan uuteen uskoon lauantaiksi. Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen saivat ykkösketjuun siinä laiturina viime kaudellakin pelanneen Borna Rendulicin. Joonas Vihko hyökkäsi puolestaan Robert Leinon ja Jesse Saarisen kanssa. Perjantaina huilannut Antti Aarnio oli Juha Kiilholman rinnalla ja Teemu Rautiainen Otto Paajasen johtamassa nelosketjussa. Puolustukseen tuli loukkaantumisesta toipunut Jyri Niemi, joka korvasi Ossi-Petteri Grönholmin.

Tästä kaikesta kosmetiikasta ei juuri apua ollut, vaikka Jyri Niemi olikin paluumatsissaan hyvä. Eikä Kerholla muutenkaan ole ollut suurta ongelmaa oman pään pelissään.

Kerho on pelannut vähämaalisia otteluita. Vastustajan maalimäärän pienuudesta voi kiittää etenkin maalivahtipeliä. Juuse Saros antoi lauantainakin joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. SaiPan kanadalaisten Stefano Gilliatin ja Ryan Glennin osumat eivät menneet molarin piikkiin.

– Teimme viikon joka ottelussa vain yhden maalin. Vaikea on tietysti silloin voittaa, Viitakoski analysoi.

Vihko osui tolppaan

HPK pelasi lauantaina vaisusti ensimmäisen erän, paransi toiseen ja pelasi pelin parastaan kolmannessa. Laitahyökkääjä Joonas Vihko ei silti löytänyt omiensa esityksestä paljon mitään hyvää.

– Ei ollut hääppöistä pelimme. Ovista ja ikkunoista tuli vastustaja keskialueen läpi. Kaveri meni kolmannen erän alussa johtoon. Sen jälkeen hallitsimme mutta näennäisesti. Olihan meillä paikkoja, mutta vastustajan veskari pelasi nappipelin, selvitti kovasti pettynyt Vihko, jonka oma maalitili ei ole tämän kauden Liigassa vielä auennut.

Läheltä liippasi Vihkolla lauantainakin. Hän laukoi kiekon toisessa erässä tolppaan. Mitään ei mies tehottomuudesta selitellyt.

– Eikä voi tuurinkaan taakse mennä. Kyllä paikoista pitäisi laittaa kiekko sisään. Nyt meillä on ollut vaikeaa, Luulajasta täksi kaudeksi Kerhoon palannut hyökkääjä tuumi. (HäSa)

Asiasanat

Menot