Uutiset

Maalinteko tökki, HIFK kiitti

Ei sitten millään maaliin asti.

HPK ei päässyt Tuomas Vänttisen tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa tiistaina, kun se matkusti jääkiekon SM-liigassa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. HIFK käytti paikkansa tehokkaammin hyväkseen ja otti pisteet maalein 3–0 (0-0, 1–0, 2–0).

Kerholla oli paikkansa varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Maalivahtien torjunnat kertovat pelin kulusta paljon. Mikko Tolvanen torjui Kerhon maalissa 40 minuutin aikana vain kuusi kertaa, kun HIFK:n nollapelin torjunut Joni Ortio ehti kiekon eteen 21 kertaa. Kaikkiaan Kerhon kassarille tuli 11 torjuntaa. Ortio torjui nollapelissään 27 kertaa.

Silti HIFK oli ainoa maalintekijä. Lennart Petrell purjehti Toni Söderholmin (0+2) ja Ilari Metsolan syötöstä maalintekoon. Edmonton NHL-hyökkääjä pääsi tekemään maalinsa aivan Tolvasen nenän edestä, eikä HPK:n maalivahdilla ollut sanansijaa.

HPK:n päävalmentajan Ari-Pekka Selinin mielestä HIFK jaksoi odottaa maalitomassa tilanteessa Kerhoa paremmin.

– Ottelun ratkaisi varmaan se, että HIFK oli kärsivällisempi. Kumpikin teki virheitä. Me avasimme oman luukkumme ja hävisimme pelin, Selin sanoi.

Kolmannen erän viisiminuuttinen

HPK painoi kolmannessa erässäkin pelin ensimmäisessä vaihdossa HIFK:n päätyyn, mutta tuloksetta. Kotijoukkue kiitti vastahyökkäyksestä. Kimmo Kuhta pelasi kiekon maalille, jossa se pomppasi Iiro Pakarisen luistimesta Tolvasen ohi.

Kerhon peli sekosi pahasti Pakarisen maaliin. HIFK pyöritti seuravat vaihdot peliä ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Markus Granlund ja Patrick O’Sullivan löysivät maalin eteen unohdetun Tyler Redenbachin, joka ujutti kiekon Tolvasen alta maaliin.

HPK:n parasta ketjua johti Tuomas Vänttinen. Vänttisen laidoilla pelasivat Tuomas Santavuori ja Marko Luomala. Vänttisen tolpan ohella Kerhon paras paikka siunaantui Santavuorelle, jonka läpiajon Ortio torjui toisessa erässä.

– Numerot ovat aika lohduttomat. Hallitsimme mielestäni peliä ja paikkoja oli. Nämä ovat näitä. Lappeenrannassa voitimme samanlaisen pelin kuin HIFK tänään, kakkosketjua johtanut Vänttinen sanoi.

Kerhon varakapteeni harmitteli omiensa pelin sekoamista Pakarisen iskemän toisen maalin jälkeen.

– Peli nitkahti toisen maalin jälkeen ihan turhaan. Siinä meillä on joukkueena kehitettävää. Ei noin voi käydä muutamaksi minuutiksi. Sitten tuli kolmas maali ja peli oli ohi. Painoimme kaksi erää. Emme kuitenkaan tehneet yhtään maalia ja tämä on maalintekopeli, Vänttinen sanoi.

Näpertelyä ja sipertelyä

Päävalmentaja Selinin mielestä Kerho ei mennyt tiistaina riittävän röyhkeästi kakkoskiekkoihin Ortion maalille.

– Maalintekopelimme oli tehotonta – näpertelyä ja sipertelyä. Kakkoskiekkoja oli aivan valtava määrä, mutta meistä ei löytynyt voimaa, halua tai tahtoa hakata niitä sisään, Selin sanoi.

HIFK otti tiistaina täyden pistepotin, mutta harvoin sen peräpäätä on kotikentällä nähnyt yhtä haavoittuvana. Esimerkiksi Mikko Jokela ja Ville Varakas olivat ajoittain kuutamolla, mutta Kerho ei ottanut tarjottuja lahjoja tällä kertaa vastaan.

Kerho jatkaa liigaa perjantaina ja lauantaina tuplapelillä Espoon Bluesia vastaan. Joukkueet kohtaavat ensin perjantaina Espoossa ja alle vuorokautta myöhemmin Hämeenlinnassa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic