Uutiset

Maalinteko tuskaa Härmälle

Härmä on pelasi kahdeksan päivän sisään kolme kotiottelua Kaurialassa. Niille on yksi yhteinen nimittäjä: ei yhtään maalia Härmälle 270 minuuttiin – se on neljä ja puoli tuntia.

Maskun Palloseuralla oli sunnuntaisessa jalkapallon kakkosen ottelussa kolme tekopaikkaa. Se teki kaksi maalia ja voitti 2–0 (1–0). Härmän Eero Tamminen vyöryi vasemmalta laidalta tilanteisiin vahvasti. Hänellä oli tekopaikkoja enemmän kuin koko Maskun joukkueella, mutta kun ei niin ei.

Härmä hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi ja olisi voinut tehdä vähänkin tehokkaampana kaksi maalia. Ei tehnyt, mutta Masku teki yhden ainoasta paikastaan. ja senkin oikeastaan lahjoitti erotuomarin Toni Patrikainen, jolta jäi selvä maskulaisten virhe viheltämättä.

Tyrmäys

Härmän Joonas Ruohomäki putosi laakista kanveesiin vastustajan rujon päähän kohdistuneen kyynärpäätaklauksen jälkeen. Kotijoukkueen hämmästykseksi Patrikaisen pilli pysyi hiljaisena, eivätkä vieraat viitsineet harrastaa fair playta – pallo rajojen ulkopuolelle, kun vastustaja makaa vaarallisen näköisen tilanteen jälkeen maassa. Päinvastoin. Masku sai nostettua palloa vapaasti ja hyökkäys päättyi Petteri Laaksosen komeaan laukaukseen: 0–1.

Ruohomäki pystyi jatkamaan peliä toisen jakson alkuun. Sitten oli pakko tulla vaihtoon.

– Tuomari otti mielestäni riskin, kun ei viheltänyt. Ei hän voinut tietää, oliko pelaaja loukkaantunut. Masku teki oikein. Ei palloa tarvitse potkaista pois kentältä, kun tuomari ei vihellä. Harmi, että meidän jätkät nukahtivat siinä tilanteessa. Niin kauan on pelattava tilanne, kun pilli soi, mietti Härmän valmentaja Janne Hyökyvaara.

Hän myönsi, että maalinteko on ollut Härmälle hyvin vaikeata.

– Oli meillä nytkin riittävästi tekopaikkoja.

Härmän sairaslista on ollut koko alkukauden pitkä. Viime pelissä loukkaantui joukkueen ykköstykki Anssi Laine, eikä Aaro Forsskaan ole pystynyt pelaamaan.

– En mene loukkaantumisten taakse. Niin kuin sanoin, meillä oli laatupaikkoja.

Härmän ykkönen oli Tamminen, jolle soisi kyllä jo maalinkin. Puolustuksessa Ilkka Turunen jatkoi vahvaa peliään. Santeri Lintunen korvasi reissussa olleen Tatu Mäkelän hyvin.

Toisella jaksolla Masku sai peliinsä paremman otteen, mutta silti Härmällä oli enemmän paikkoja. Maskun toisen maalin laukoi Petteri Peltola. Sekin oli hieno veto – sellaisia ei Härmältä nähty.

Vierasjoukkueen voiton takuumies oli kuitenkin maalivahti Ville Seppänen, jonka iltaan mahtui monta hienoa torjuntaa.

Sopiva kaupunki

Masku on pelannut Hämeenlinnassa jo kahdesti ja hyvin on mennyt – voitot sekä FC Hämeenlinnasta että Härmästä.

– Näyttää Hämeenlinna meille sopivan. Helpolla emme ole kuitenkaan pisteitä täältä saaneet. Kummatkin vastustajat olivat. Nyt Härmä oli etenkin ensimmäisellä jaksolla hyvä. Toisella jaksolla mekin pääsimme peliin mukaan. Härmällä oli paikkoja, mutta me teimme maalit, Maskun valmentaja Rami Laaksonen selvitti.

Joukkueensa avausmaalia edeltäneeseen törmäykseen ei Laaksonen ottanut sen kummemmin kantaa.

– Joukkueet katsovat näitä tilanteita omien värillisten lasiensa takaa. Päätökset tekee kuitenkin tuomari. Pillimies on pillimies, hän tuumi. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic