Uutiset

Maalinteko vaikeaa HPK:n naisilla

Kaksi ottelua viikonvaihteessa, eikä ainoatakaan maalia. Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkueen tehot ovat pahasti kateissa SM-sarjan pudotuspelien lähestyessä. Lauantaina Kerho hävisi Kuortaneella 4–0 Oriflame Teamille ja sunnuntaina kotikaukalossaan KalPalle voittomaalikisaan venyneessä ottelussa numeroin 1–0.

Sunnuntain rankkarikisa sai kuitenkin ikävän päätöksen, kun tuomarikaksikko Jenni Visala–Mira Petell hylkäsi Emmi Leinosen tekemän Kerhon tasoituksen. Tuomarit tulkitsivat Leinosen sutaisseen kiekkoa kaksi kertaa. Totuus oli kuitenkin, ettei Leinonen osunut kiekkoon ensimmäisellä kerralla, eli maali olisi pitänyt hyväksyä.

KalPan voittomaaliksi jäi Tanja Niskasen tekemä rankkari heti ensimmäisessä parissa. Leinosen osuma olisi tasoittanut voittomaalikisan kolmannessa parissa.

Sunnuntain ottelu oli siisti kamppailu, mutta tuomarit passittivat varsinkin kotijoukkueen pelaajia jäähylle tasaisen tahtiin. Kerho sai urakoida alivoimalla eniten toisessa erässä, jossa joukkue sai viisi kaksiminuuttista. Koko ottelussa HPK:lle vihellettiin kahdeksan kaksiminuuttista.

– Toinen erä meni pilalle tuomareiden takia. Jäähyistä nimittäin vain kaksi oli aiheellisia. Jotain outoa linjassa oli, sillä olemme saaneet vuodenvaihteen jälkeen vain noin paria jäähyä per ottelu, muisteli Kerhon päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Julkusta harmitti eniten kuitenkin joukkueensa tehottomuus.

– Puolentoista viikon kuluttua alkavat playoffit, eli pikkuhiljaa pitäisi pelikin alkaa sujua. Hyvää tänään oli onneksi alivoima ja pirteä peli kolmannessa erässä. Myös jatkoaikaa hallitsimme, mutta vain tolpat kolisivat, Julkunen harmitteli.

Puustinen onnistui KalPan maalissa

HPK:n maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa torjui 27 kertaa. KalPan veskarille Josetta Puustiselle kertyi peräti 53 torjuntaa. Nollapelin pelannut Puustinen palkittiin ansaitusti joukkueensa parhaana pelaajana.

Kerhon ykkösketjun laitahyökkääjä Katja Nurmesniemi oli mietteliäs pelin jälkeen. Paljon töitä tehnyt Nurmesniemi ei selitellyt tappiota.

– Pelejä ei voi voittaa, jos ei tee maalia. Toivottavasti ensi sunnuntaina pelattava runkosarjan viimeinen ottelu Bluesia vastaan on taas parempi esitys, Nurmesniemi toivoi.

Runkosarjan päätöskierroksella (lauantaina ja sunnuntaina) selviää myös se, kohtaako Kerho puolivälierissä Ilveksen vai Kärpät. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020