Uutiset

Maalintekokilpailu meni Tapparalle

Sulle, mulle, sulle, mulle, sulle, mulle ja vielä kerran sulle.

HPK ja Tappara järjestivät tiistai-illan ajankuluksi Hakametsässä melkoisen maalintekokilpailun, jonka lopputuloksena oli kotivoitto ja HPK:n kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken katkeaminen.

Aika harvoin tiistain kamppailun kaltaista jääkiekko-ottelua näkee, ja yleensä viidellä tehdyllä maalilla kiekkopelin myös voittaa, mutta tällä kertaa HPK joutui kotimatkalle tyhjin käsin. Melkein voisi veikata, että HPK olisi kivunnut vielä kerran tasoihin, jos Jukka Peltolan tekemän 6–5-voittomaalin jälkeen olisi ollut aikaa pari minuuttia enemmän kuin se 50 sekuntia mitä kelloon jäi. Sen verran avoimin ovin Tampereella mentiin.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanenkin myönsi, ettei peli ollut yhtään sellainen kuin piti.

– Oli kyllä monenlaisia käänteitä. Ottelusuunnitelmana oli tulla tänne ja puolustaa hyvin, pitää huoli siitä, ettei vastustaja saa ylivoimahyökkäyksiä ja pelata jäähyttömästi. Eihän se nyt ihan sellainen peli ollut. Enemmän meillä oli mielessä vähämaalinen kova kamppailupeli, mutta taululle tulivatkin lukemat 6–5, Pennanen mietti.

Pennanen nosti tappiosta esiin myös hyvät puolet. Kerho teki viisi maalia, joista kolme ylivoimalla. Sairastuvalta palannut Eero Somervuori iski tehot 2+1, Juho Keränen teki ensimmäinen HPK-maalinsa ja maalinteossa onnistuivat myös Teemu Turunen ja Joonas Lehtivuori.

– Viisi tehtyä maalia on huippujuttu hyvää joukkuetta vastaan. Siihen saa olla tyytyväinen, sillä harva joukkue tekee täällä niin monta maalia, Pennanen sanoi.

Hän muistutti kuitenkin heti perään niistä huonoista asioista, joita pelissä ihan liikaa oli.

– Toisaalta itse annat kuusi, ja aika monenlaisia maaleja mahtui mukaan. Kaksi viimeistä maalia oli huonosti puolustettu. Saimme oppia siitä, että jäähyttömämmin pitää pystyä pelaamaan, jos näitä pelejä haluaa voittaa. Myös puolustaa pitää laadukkaammin ja kiekon kanssa pelata viisaammin, ettei ylivoimahyökkäyksiä tule noin paljon.

Yleisön, varsinkin kotiyleisön, kannalta ottelu oli viihdyttävä, kun molempien joukkueiden puolustuspelaaminen sai ajoittain tragikoomisia piirteitä.

– Veikkaan, että kollega Tapolakaan (Tapparan valmentaja Jussi Tapola) ei välttämättä ole ihan tyytyväinen, HPK-luotsi arvioi.

HPK oli lähellä jopa johtomaalia pari minuuttia ennen loppua, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kiekko ajautui maalin eteen Otto Paajaselle, joka ei kuitenkaan osunut ensimmäisellä yrityksellä kiekkoon ja toisella kertaa sutaisusta jäi voima puuttumaan, joten Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina ehti mailallaan kiekon eteen.

Maalivahdeille tiistain ottelu ei ollut helppo. Viisi maalia päästänyt Hrachovina torjui 30 laukausta. HPK:n maalissa mainion alkukauden pelannut Emil Larmi torjui 26 kertaa ja taipui kuusi kertaa ja varmaankin joku maaleista olisi voinut olla torjuttavissakin.

– Emil on kunnianhimoinen ja haluaa olla huippumaalivahti. Hän miettii varmasti itsekin, olisiko joku ollut otettavissa. Emil on kuitenkin ollut kovilla ja pelannut kaikki pelimme. Jossain kohtaa joku huilikin olisi ehkä paikallaan, mutta meillä ei ole mahdollisuutta sitä hänelle antaa. Eiköhän Emilkin ole taas hyvä torstaina, Pennanen luotti.

HPK jatkaa kolmen ottelun liigaviikkoaan torstaina, kun se kohtaa ensimmäisessä Hämeen herruus -ottelussa kotihallissaan Lahden Pelicansin. Pelicans-ottelun lisäksi Kerho pelaa vielä lauantaina aina mielenkiintoisen ottelun HIFK:ta vastaan. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic