Uutiset

Maalinteon tuskaa HPK:lla

Se oli maalivahtien ilta.

Vähämaalisen ottelun suurimpana syynä olivat joukkueidensa maalivahdit. HPK:n Mika Järvinen (27 torjuntaa) pääsi kahdessa ensimmäisessä erässä vielä helpolla. Suurin osa Ässien laukauksista tuli maalintekosektorin ulkopuolelta ja kaiken lisäksi suoraan SM-liigan torjuntatilastoa johtavan Järvisen syliin.

Ässien 0–1-maalille Järvinen ei voinut mitään. Puolustaja Jyri Marttinen pääsi iskemään laatan maaliin kenenkään estelemättä Michael Ryanin namupassista. Maali oli Ässä-pakille vasta kuluvan kauden toinen.

HPK iski päätä muuriin nimeltä Antti Raanta. Vasta 15 minuuttia ennen ottelun alkua pelivuorostaan kuullut Raanta torjui taidolla ja välillä tuurillakin huikeat 44 kertaa. Kerholla oli etenkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä paikkoja useampaankin maaliin, mutta Eric Fehrin 1–1-tasoitusmaali juuri ennen toista erätaukoa takasi tällä kertaa ainoastaan yhden sarjapisteen jäämisen Rinkelinmäelle.

Ryan iski ratkaisun

Porin Ässät saapui HPK:n vieraaksi Rinkelinmäelle yhden pelaajan vajauksella. Kun vieraiden rosterista puuttuivat sellaiset nimet kuin Jesse Joensuu, Veli-Matti Savinainen ja Joel Armia, ei heidän maalintekonsa vaikeutta ihmettele yhtään. Kotijoukkueen kokoonpanossa piti jälleen kerran maalintekijöitä riittää, mutta tuskaista oli niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin jatkoajallakin.

Rankkareilla maaleja olisi tietenkin syntynyt, mutta sinne asti Kerho ei 3282 katsojan edessä torstai-iltana yltänyt. Ässien Stephen Dixon katkaisi jatkoajalla Kerhon yltiöpäisen hyökkäyksen, tökkäsi kiekon Ryanille, joka purjehti yksin läpi maalintekoon.

Fehr onnistui kotijäällä

HPK:n huippuhankinta Eric Fehr nautti jälleen pelaamisesta fyysistä vastustajaa vastaan.

– Peli oli melko kova ja fyysinen taistelu. Mukana oli paljon kovia taklauksia. Kentältä oli vaikeaa löytää vapaata tilaa.

Omasta maalistaan väkivahva Fehr antoi kiitosta sentterilleen Ville Viitaluomalle.

– Yritin pelata itseni vapaaseen paikkaan, johon Ville antoikin minulle hienon syötön. Sain aikaiseksi siitä hyvän laukauksen, kertasi Fehr tasoitusmaaliaan.

Jykevä kanadalaishyökkääjä on iskenyt 12 pelaamassaan ottelussa Kerholle jo kahdeksan maalia, mutta illan osuma oli hänelle vasta ensimmäinen nimenomaan kotijäällä.

– Maalin tekeminen kotiyleisön edessä kesti aivan liian kauan. Halusin todellakin maalata täällä faneille. Harmi vaan, ettei se ollut tänään voittomaali.

– Omaan pelaamiseeni olen tähän mennessä toisaalta tyytyväinen ja toisaalta en. Pystyn pelaamaan vielä paremmin omalla puolustusalueellamme vahvempaa peliä tasakentällisin. Ketjumme (Sallinen–Viitaluoma–Fehr) pystyy lisäksi parantamaan hyökkäyspelaamistaan ja tekemään paremmin peliä vastustajan puolustusalueella.

– Tähän asti olen suhteellisen tyytyväinen omaan pelaamiseeni, mutta ainahan voi parantaa, jutteli turhankin vaatimaton Fehr.

Valmentajat yksimielisiä

Molempien joukkueiden valmentajat näkivät illan pelin tapahtumat liki identtisesti. Ässien valmentaja Karri Kivi kehui vuolaasti huippuottelun pelannutta maalivahtiaan.

– Vetoja tuli Antille ihan kiitettävästi. Suljin aina korvani, etenkin kakkoserän jälkeen, kun torjuntoja kuulutettiin, naureskeli Kivi pelin tauottua.

– Olimme Aatun (Selin) kanssa sopineet, että pommittakaa niin perkeleesti koko ajan. Niinhän ne kerholaiset vetelivätkin, jatkoi silmin nähden iloinen Ässä-valmentaja kieli poskessa.

HPK:n luotsi Ari-Pekka Selin ei ollut hävityn kamppailun jälkeen yhtä iloisissa tunnelmissa.

– Yritimme puskea ja hallita peliä, mutta aikamoista punnertamista oli peli tänään. Ässät taisteli ja puolusti erittäin hyvin. Hyökätessään he olivat todella vaarallisia. Kolmas erä oli mielestäni selvästi Ässien.

– Maalintekomme ja ylivoimapelaamisemme ei tule meillä tällä hetkellä selkäytimestä niin kuin pitäisi. Niiden kanssa meillä on hommia tehtävänä. Joukkueesta puuttuu tällä hetkellä raikkaus, mutta huomenna on taas uusi päivä, valoi Selin uskoa tulevaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020