Uutiset

Maalit alennusmyynnissä

Viidellä tehdyllä maalilla on play off -ottelussa useimmiten voittaja, vaan ei silti aina. 2 660 jääkiekon ystävää sai tästä todisteen sunnuntaina Ritariareenassa.

HPK teki jääkiekon A-nuorten toisessa loppuottelussa viisi maalia, mutta turpiin tuli silti. Turun Palloseura niittasi kiekon Kerhon verkkoon nimittäin peräti kahdeksan kertaa ja otti jo toisen kiinnityksen mestaruuteen 8–5 (1–2, 5–3, 2–0) -voitollaan.

Ottelu oli erikoinen ja maalin hinta oli tällä kertaa halpa. HPK pystyi pelaamaan koko lailla tiiviisti viisikkopelinsä vielä avauserässä, jonka se voitti Julius Valtosen ja Tommi Haraisen maaleilla.

Ensimmäisessä erässä HPK:lla oli myös mahdollisuutensa jopa karkumatkaan, kun TPS:n David Nemecek sai 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksestaan, joka päätti HPK:n Niko Lahtisen pelin.

Ylivoima kuitenkin päättyi Kerhon jäähyyn ja Nemecekin rangaistuksen kärsinyt Niklas Salo toi turkulaiset tasoihin melkein heti jäähyltä päästyään.

Pakka levisi

Toisessa erässä sattui ja tapahtui. Kummankin joukkueen pakka levisi – HPK:n kuitenkin paljon pahemmin kuin TPS:n. Kerho teki virheitä omassa päässä ja keskialueella, se ylipelasi ja TPS iski vastaan. Hyvällä prosentilla turkulaiset maalejaan iskivät, joskus taidolla ja joskus silkalla tuurilla. Ennen erän puoliväliä oli tehty jo viisi maalia. HPK kuitenkin pysyi pelissä mukana mokistaan huolimatta. Eetu Moberg vei HPK:n viimeisen kerran johtoon (3–2). Ismo Nikkinen teki isännille kaksi maalia ja kolmanteen erään Kerho lähti vain maalin takamatkalta.

Puolustuspeli ei ollut etenkään toisessa erässä arvossaan, mutta eipä se ollut maalivahtienkaan juhlaa. HPK:n Joonas Toivonen teki kuuden takaiskun jälkeen tilaa Henri Viitalalle. Myös TPS:n Aleksandar Georgijev on varmasti torjunut joskus paremminkin.

Silti maalivahteja HPK ei voi syyttää oikein mistään. Kenttäpelaajat pitivät huolen siitä, että maalivahtien osa oli ankea.

Jos oli toinen erä erikoinen, niin samat sanat sopivat kolmanteenkin erään. TPS teki kaksi maalia, kun Viitalalla oli yksi torjunta. HPK ei tehnyt maaliakaan, mutta peliään kohentanut Georgijev huhki hommia 16 torjunnan edestä.

Kerholla oli paikkansa 6–6-tasoitukseen, mutta sitten hönöily taas kostautui. TPS:n huippuketju Mikko Rantanen–Julius Vähätalo–Oskari Siiki iski kahdesti vastaan ja teki kaksi nättiä maalia. Viimeiset kuusi minuuttia Kerho haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta paukkuja ei oikein enää löytynyt kunnon ratkaisuihin.

Rantaselle kypärätemppu

Mikko Rantasta ei ole suotta kehuttu huippulupaukseksi. TPS:n liigajoukkueessakin jo taitonsa näyttänyt Rantanen on taitava, älykäs ja tehokas pelaaja, jolla on myös kamppailuvoimaa ikäänsä nähden kiitettävästi. Hän teki kolme maalia eli kypärätempun ja höysti saldonsa lisäksi syöttöpinnalla. Siiki (1+4) tarjoili namupaikkoja oli myös alati vaarallinen hyökkäyspelissään. Vähätalo (0+2) rytmittää kentällisensä peliä ja hoitaa esimerkillisesti puolustusvelvoitteensakin.

Turkulaisista nousu vahvasti esiin myös Juho Virtanen (2+0) ja 1998-ikäluokkaan kuuluva puolustaja Tarmo Reunanen (1+1). HPK:n ysikaseja ovat puolustaja Matias Niemeläinen ja hyökkääjä Eetu Tuulola (0+2).

Kerhosta tehotilaston plussalle pääsi vain puolustaja Sameli Ventelä (0+1, +2).

Kova haaste edessä

– Menetettiin kiekkoa, tehtiin virheitä ja ylipelattiin. Pakka levisi ja kaveri iski vastaan. Se rokotti virheistä kovalla kädellä, sanoi HPK:n A-nuorten joukkueen päävalmentaja Olli Salo.

Hän myönsi, ettei varmaan kukaan osannut odottaa sellaista ottelua, joka sunnuntaina saatiin.

– Meidän on pystyttävä paljon tylympään peliin. Vastassa on kokenut ryhmä.

Mestaruus on TPS:lle katkolla tiistaina Turussa. Turun ensimmäisessä finaalissa oli yli 4600 katsojaa. Tiistaina areena voi olla jo aika täynnä.

– Meiltä on silloin tultava erilainen ottelu kuin nyt. Olemme kovan haasteen edessä. Sen edessä meitä mitataan, Salo pohti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic