Uutiset

Maalla on mukavaa

Vai että maalaiset ovat temppelin harjalla, kun presidenttiä valitaan cityihmisille, jopa on aikoihin eletty.

Ovatko maalaiset tehtävänsä tasalla? Onko heillä tarvittava knowhow? Näkyykö sinne maalle edes Subtv? Onko siellä aavistustakaan, miten tärkeä ihminen on Conan O´Brien? Onko niillä maalaisilla siellä nettiyhteyksiä, tai sen puoleen ylipäänsä sähköä käytössään?

Tässä cityihmisille, mikseipä myös presidenttiehdokkaille, pikainen tietopaketti maalaisista ja maaseudusta.

Maalle mennään junalla. Loppumatka kävellään, sillä VR on lopettanut ihan sinne metsän reunaan saakka kulkeneet junavuorot. Jalkineiden valinnassa tämä kannattaa ottaa huomioon.

Ihmisiä, jos heitä tulee vastaan, tervehditään. Ahmat ovat nykyään melko harvinaisia, paitsi aivan pohjoisessa. Muita maaseudulla esiintyviä eläimiä ovat muun muassa lehmä ja rastas.

Tandoorimaustetta ei kaikista kauppa-autoista välttämättä löydy, mikä on hyvä ottaa huomioon, jos aikoo viipyä maaseudulla pitempään. Maalta ei myöskään juuri löydy kelvollista sushia, susia kylläkin.

Maalla on monin paikoin runsaasti puita, mutta bambunversosuikaleiden korvikkeeksi niitä ei ruuanlaitossa voi suositella. Välttämättömimmät peruselintarvikkeet on siis maalle lähtiessä syytä pakata mukaan.

Joitakin sanomalehtiä maalla ilmestyy, mutta maalaiset lukevat ne yleensä itse majoissaan, eikä niitä jaeta rautatieasemalla käteen.

Radiosta maalaiset kuuntelevat lähinnä kelitiedotteita ja kotimaista viime vuosituhannen iskelmämusiikkia. Indie ei ole maaseudulla musiikkityyli vaan aasialainen liittovaltio. Jos kysyt trash metallia, kielitaitoinen maalainen ohjaa sinut autonromuttamolle.

Kahvilassa tilataan kahvia. Vaahterasiirapin saatavuuden kanssa on yleensä vähän niin ja näin, maalaiset näet ryystävät kahvinsa tavallisesti raakana ilman mausteita. Mitä latteen ja capuccinoon tulee, on syytä varatua pettymyksiin.

Maalle sopivista small talk-aiheista mainittakoon tässä sää. Runsaasti ulkona liikkuville maalaisille sään armoilla oleminen on arkipäivää, joten heillä on aiheesta runsaasti mielipiteitä.
Säästä on hyvä varautua puhumaan pitkäänkin, sillä busseja joutuu maaseudun pysäkeillä odottelemaan kauan.

Vähemmän suositeltavia puheenaiheita ovat esimerkiksi Svenska Teaternin tuore ensi-ilta, pääkaupungin klubiskene ja Anni Sinnemäki.

Vesijohtovesi on maaseudulla pääsääntöisesti juomakelpoista. Pullotettujen vesien valikoima on yleensä rajoitettu. Läheisten rakennustyömaiden melu saattaa häiritä.

Maksuvälineenä käy euro, paikoin myös yleisimmät luottokortit. Suomea puhutaan melko yleisesti. Kellonaika on sama kuin Helsingissä.

Cityihmisen tavallisimmin kohtaamia maalaiskielen ilmauksia ovat: Huomenta. Päivää. Näkemiin. Onpa teillä hauska nenärengas.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic