Uutiset

Maanalaisten öljysäiliöiden poistaminen paisui riidaksi Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan uudet ympäristönsuojelumääräykset ja niiden vaatimus maanalaisten öljysäiliöiden poistamisesta pohjavesialueella on paisunut lihavaksi riidaksi.

Terveysvalvonnan johtaja Sara Syyrakki pitää kiistaa kohtuuttomana. Valtuuston hyväksymät säädökset määräävät, että pohjavesialueella olevat maanalaiset öljysäiliöt on poistettava ensi vuoden loppuun mennessä.

Jopa laittomiksikin väitetyistä määräyksistä lähetetty kirjelmä on pakottanut ympäristöosaston miettimään asiaan sopuratkaisua ja lisäämään tiedotustaan. Ympäristölautakunta pohtii säädökseen tarkennuksia toukokuun 17. päivänä olevassa kokouksessaan.

Kuumat tunteet ja kova kritiikki eivät kuitenkaan vaikuta itse asiaan. Maanalaiset öljysäiliöt ovat riski pohjavesialueella ja ne on poistettava.

– Määräys ei koske kaikkia alueella olevia säiliöitä. Jos säiliö on hyvässä kunnossa, voi aina hakea poikkeuslupaa. Yksikään säiliö ei ole kuitenkaan ikuinen ja se pitää poistaa ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa, Syyrakki sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020