fbpx
Uutiset

Maanpuolustuksen tulee olla yhteinen asia

Hämeen Sanomien pääkirjoituksessa aivan aiheellisesti todetaan, että armeijalle ei hiuksilla ole hiustenkaan vertaa merkitystä. Olin itsekin ällistynyt avatessani viime viikolla iltapäivälehdet ja nähdessäni aukeaman kokoiset jutut.

Aivan toisessa yhteydessä, jo puoli vuotta aiemmin otetuissa lehden arkistokuvissa poseerannut poikani ei ollut edes pyytänyt päästä pitkätukkaisena armeijaan, ja on innolla sinne menossa!

Poikani liittäminen ajatukseen nousi keventäväksi huumoriksi tarkoitetusta blogikirjoituksestani.

Pohjan pohdinnalleni sain puolustusministerin uudenvuoden vastaanotolta, juttuhetkistä muutaman upseerin kanssa. Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin sanoin – taistelutahto ei ole kiinni karvan pituudesta.

Teen jatkuvasti aloitteita, kysymyksiä ja kannanottoja raskaan luokan kysymyksistä: vanhustenhoidon parantamisesta, eläkkeiden epäkohtien poistamisesta, lasten pahoinvoinnista, mutta niistä ei tehdä iltapäivälehtiin aukeamajuttuja – tosin ilokseni välillä niitäkin joskus uutisoidaan.

Maanpuolustuksen tulee olla yhteinen, kansaa yhdistävä haaste. Saamani palaute ilahduttavasti osoittaa, että maanpuolustustahto on suomalaisilla luja ja sitä tukevat myös sotilaalliset perinteet ja tunnusmerkit. Sen myös opin, että blogikirjoituksissakin kannattaa olla varovainen niin huumorin kuin henkilökohtaisten asioiden suhteen. En siis pidä varusmiesten hiusten leikkausta yhteiskunnallisena ongelmana, enkä aio sitä ryhtyä ajamaan. Tärkeiden asioiden ajamiselta tämä pohdiskelu ei ole vienyt kuin varttitunnin verran aikaa. Poikani ja hänen kaverinsa ovat onneksi osanneet ottaa koko jutun huumorilla.

Toivon, että vaalikampanjan tiimellyksessä saamme nostettua esiin täydellä voimalla kristillisdemokraateille tärkeät asiat: ihmisarvoiset ikäihmisten palvelut, lasten turvalliset kasvuolot, vastuullisen energiapolitiikan ja suomalaisen työn tulevaisuuden.

Päivi Räsänen

puolueen puheenjohtaja (kd)

kansanedustaja

Riihimäki

Menot