Uutiset

Maaseudun tulevaisuuteen kurkistetaan kyläpäivillä

Vapaaehtoistyön ja palkkatyön yhdistäminen voi olla yksi keino taata palvelujen säilyminen myös maaseudulla. Voimistuvat kylät -kampanja tähtää siihen, että kylät omalla aktiivisella toiminnallaan osallistuisivat palvelujensa turvaamiseen.

Näitä asioita pohditaan perjantaina järjestöfoorumissa ja lauantaina kyläkäräjillä Hämeenlinnassa.

Hämeen kylät ry, Linnaseutu ry ja Hämeenlinnan seudun sosiaali- ja terveysalan järjestöyhteistyö sekä Hämeenlinnan kaupunki ja Hattulan ja Janakkalan kunnat järjestävät koulutus- ja keskustelutilaisuuden paikallisesta vaikuttamisesta.

Kaksipäiväinen koulutus tarjoaa tietopaketin siitä, kuinka paikallisia palveluja voidaan järjestää ja asukkaiden elämänlaatua kohentaa suurista muutoksista huolimatta.

Perjantain teemana ovat palvelujen järjestämiseen liittyvät rajapinnat vapaaehtoistyön ja palkkatyön välillä.

Lauantaina teemana on kestävän maaseutuasumisen Häme. Tilaisuuden tarkoituksena on nostaa esiin kuntien, kylien ja järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Koulutus on suunnattu kuntien, seurakuntien, kylien ja eri paikallisten yhdistysten toimi- ja luottamushenkilöille. Tilaisuus on osa valtakunnallista Voimistuvat kylät -kampanjaa.

Kampanjaan kuuluu vuosina 2010-2012 kaikkiaan 55 alueellista tilaisuutta ympäri maata. Kampanjan toteuttajina paikallisten toimijoiden kanssa ovat Suomen kylätoiminta, maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, maa- ja metsätalousministeriö, Kuntaliitto, evankelis-luterilainen kirkko ja Maaseudun sivistysliitto. Kampanja jatkuu aluevetoisesti.

Kyläpäivien laaja ohjelma löytyy osoitteesta www.hameenkylat.net. Kyläpäivät alkavat koulutuskeskus Tavastiassa perjantaina 8.4.2011 klo 9. Tapahtuma jatkuu kyläkäräjinä lauantaina 9.4.2011 klo 10. (HäSa)