Uutiset

Maaseutumarkkinat muuttaa Tuuloseen

Kapakanmäen tanssilavalla 15 vuotena järjestetty Tuuloksen Maaseutumarkkinat siirretään ensi kesänä Tuulosen kauppakeskukseen. Tuuloksen yrittäjäyhdistys harkitsee myös tapahtuman palauttamista kaksipäiväiseksi.

-Kauppakeskuksesta haemme uutta tuulta Maaseutumarkkinoihin. Tulimme siihen tulokseen, että kauppakeskus on sille oikea ympäristö. Se mahdollistaa hyvin kaksipäiväiset tapahtumat, kertoo Tuuloksen Yrittäjien puheenjohtaja Atte Rekola.

Tapahtuman luonne muuttuu hiukan

Yrittäjät, kauppakeskus ja yhteistyökumppanit pitävät tammikuun alussa kokouksen, jossa suunnitelmia tarkennetaan. Tapahtuman luonnekin hiukan muuttuu siitä, mitä Maaseutumarkkinat ovat olleet.

-Alkuvaiheessa oli tarkoitus tehdä Tuulosta tunnetuksi. Se tavoite on saavutettu. Nyt on aika uudistua, sanoo Tuulosen kauppakeskusisäntä Vesa Kaloinen.

Maaseutumarkkinoista muokataan todennäköisesti messutapahtuman tyyppistä, samaan tapaan kuin olivat Tuuloksessa aikoinaan pidetyt valtatiemessut.

-Tarkoitan sillä sitä, ettei tapahtumassa olisi niin paljon sitä ns. helppoheikki-meininkiä. Totta kai sirkushuvejakin tosin tarvitaan, sillä niillä saadaan väkeä liikkeelle, Rekola pohtii.

Maaseutumarkkinoiden onnena hän pitää sitä, että tähän saakka samana heinäkuun viimeisenä viikonloppuna pidetyt Jyväskylän suurajot nähtävästi siirtyvät toiseen ajankohtaan. Suurajot ovat vieneet osaltaan väkeä markkinoilta.

Hauho ja Lammi ?myös näkyville

Hauhon ja Lammin paikallisia yrittäjäyhdistyksien kanssa on aloitettu neuvottelut. Kolme paikallista yrittäjäyhdistystä pitävät yrittäjäjuhlatkin nykyään yhteisesti Ydin-Hämeen yrittäjäjuhlana.

-Totta kai toivotaan, että tapahtumassa olisi entistä enemmän edustettuina Ydin-Hämettä eli myöskin Lammia ja Hauhoa. Sillä tavalla tuotaisiin Hämeenlinnan itäistä kaupunginosaa nykyistä enemmän tunnetuksi, Rekola sanoo.

Maaseutumarkkinoilla on ollut kalliita esiintyjiä ja tapahtumaa on markkinoitu samana iltana pidetyillä Kapakanmäen ilmaiskonserteilla.

Vesa Kaloinen ei vielä osaa sanoa, millaisilla vetovoimilla tapahtumaa nyt markkinoidaan. Sekin on vielä auki, mitä Kapakanmäki nyt suunnittelee.

-Onko yrittäjäyhdistykset sitten mukana Kapakanmäellä, en osaa vielä sanoa. Mutta entisessä muodossaan Maaseutumarkkinoita ei siellä enää järjestetä. Se oli yrittäjien hallituksen päätös. Haluttiin uudistua ja kauppakeskus oli erittäin kiinnostunut. (HäSa)