Uutiset

Maastohiihtäjät taistelevat SM-mitaleista Rukalla

Maastohiihtäjät kokoontuvat viikonlopuksi Rukalle kolmipäiväisiin SM-hiihtoihin.

Kaksi päivää kilpaillaan joukkueina eli perjantaina avauslajina ovat parisprintit ja lauantaina ratkotaan viestimestaruudet.

Naisissa Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustaa kolmikko Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen ja tavoitteena on mitaliketjujen jatkaminen molemmissa viestikisoissa.

– Kilpailu on kovaa ja viestimitaleihin pitää onnistua tosi hyvin. Lauantain viestissä on mukana myös kaksi vapaan osuutta ja se muuttaa asetelmia verrattuna viime viikonloppuun, mutta meidän joukkueessa ei hiihtotyylillä ole väliä. Myös rata on nyt erilainen, A-maajoukkuehiihtäjä Mononen ennakoi.

Omien maajoukkuehiihtäjiensä johdolla HlHS:n ohella naisten mitalisuosikkeja ovat Vieremän Koitto, Oulun Hiihtoseura, Lempäälän Kisa ja erityisesti parisprintissä myös Kouvolan Hiihtoseura.

Lopulliset asetelmat selviävät, kun joukkueet vahvistetaan viestejä edeltävinä iltoina. Ratkaisevaa on, urakoivatko ykköshiihtäjät kaikki kolme kisamatkaa.

Sunnuntaina hiihdetään vapaalla tyylillä väliaikalähtöinä pitkät matkat (N30/M50km).

Ilmoittautumisten perusteella luvassa on kovatasoiset kotimaiset kilpailut, sillä mukaan on tulossa koko A-maajoukkue lukuun ottamatta viime viikolla jalkaleikkauksessa ollutta Lari Lehtosta.

Lisäksi Kaisa Mäkäräinen jättää ampumahiihdon SM-kisat väliin ja on ilmoittautunut naisten kisaan.

Laura Monosella on menossa uran paras kausi ja tältä talvelta SM-pronssi perinteisen tyylin 15 kilometriltä.

– Minulle kolmekymppiä vapaalla ei ole huono matka, mutta mitali on tiukassa, varsinkin kun Kaisa tulee mukaan. Keskinkertainen perushiihto ei riitä, Mononen toteaa.

Maija Hakala on sairasteluiden jälkeen päässyt jälleen hyvään vireeseen ja lähtee myös kovin tavoittein Rukalle.

– Viime viikonlopusta jäi hyvät fiilikset. Joukkueena tavoitteena ovat mitalit sekä parisprintistä että viestistä, mutta ilmaiseksi ei saa mitään. Sunnuntaina tavoitteena on ehjä terävä hiihto ja uran paras SM-sijoitus eli viiden parhaan joukkoon, Hakala tuumaa.

Miehissä Valkeakosken Hakan Vesa Kallio jättää parisprintin väliin, vaikka viime vuonna tuli SM-pronssia.

– Säästelen viidellekympille, jossa tavoite on jälleen kymppisakkiin. Viestissä hiihdän myös vapaan osuuden ja tavoite on palkintopallille asti, vaikka parin hiihtäjämme tilanne on mysteeri, Kallio kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic