Uutiset

Maastopyöräilijät vauhdissa Aulangolla

Tawast Cycling Clubin järjestämä Aulanko MTB -kisa kokoaa tänäkin vuonna melkoisen joukon maastopyöräilijöitä. Lauantaina kello 12 Aulangon kylpylän edustalta starttaavaan kisaan oli tiistaihin mennessä ilmoittautunut 210 polkijaa.

Kolmatta kertaa järjestettävässä kuntoilutapahtumassa on jälleen mukana myös lajin kotimaista parhaimmistoa. Kisaan ovat ilmoittautuneet muun muassa kansainvälisissäkin kisoissa menestyneet Medilaser-Specialized MTB Teamin Jukka Vastaranta ja Sonja Kallio. Molemmat urakoivat Aulangolla kisan pidemmän, 55 kilometrin, reitin.

– Kärkiajajista myös maratonmatkan Suomen mestari ja hiihtoladuiltakin tuttu Kusti Kittilä sekä Samuli Visuri ovat mukana. Oman seuramme miehistä kovimpana haastajana matkaan lähtee puolestaan Olli Miettinen, joka oli kauden avauskisassa Rajamäellä neljäs. Suurin osa kilpailijoista on kuitenkin ihan tavallisia kuntoilijoita, joille haluamme tarjota hienon pyöräilytapahtuman. Kisa on kaikille avoin, eli mukaan pääsee ilman lisenssiäkin, muistuttaa Aulanko MTB:n tapahtumajohtaja Tapio Painilainen.

Aulanko MTB -kisan reitti kiertelee upeissa Aulangon luonnonpuiston ja Aulangonjärven itäpuolen maisemissa. Yhden lenkin pituus on noin 27 kilometriä. Sarjoja on tänäkin vuonna neljä (miehet 55 km ja 27 km, ja naiset 27 km ja 55 km).

Kisan virallinen ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona kello 18.

– Mukaan pääsee vielä myös ilmoittautumalla kisapaikalla lauantaina kello 9–11, sanoo Painilainen.

Asiasanat

Päivän lehti

8.8.2020