Uutiset Hämeenlinna

Uusi omistaja tarttui Hämeenlinnan Maatalous ja Koneen ohjaimiin

Maatalous ja Koneen uudella yrittäjällä Markus Frimanilla (edessä) on asiantuntemusta, mutta myös nuoruuden intoa. Yritystoiminnan myyneet Marjut ja Petri Ollikainen uskovat, että menestykseen tarvitaan molempia.

Hämeenlinnalainen perheyritys Hämeenlinnan Maatalous ja Kone on saanut uuden omistajan. Marjut ja Petri Ollikainen myivät liiketoiminnan marraskuun alusta lukien Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:lle.

Sen toimitusjohtaja Markus Friman kertoo, että yritysten toimiala on osittain sama, sillä molemmat myyvät ja huoltavat metsä- ja puutarhakoneita. Tämä luo synergiaetuja mm. hankintojen ja henkilökunnan osalta.

– Hämeenlinnan Maatalous ja Koneen toiminta jatkuu vanhalla nimellä, eikä toimintaan ole heti tulossa mitään äkkinäisiä muutoksia. Kehityksessä pitää kuitenkin pysyä mukana ja tehdä muutoksia tarpeen mukaan, Friman kertoo.

Petri Ollikainen jatkaa töitä yrityksessä vielä loppuvuoden siirtymävaiheen ajan.

Alan tunteva henkilö löytyi jatkajaksi

Ollikaiset ovat hyvillään siitä, että yritys säilyy perheyritysmäisenä ja uudeksi vetäjäksi löytyi alan hyvin tunteva henkilö. Ihan kenelle tahansa he eivät olisi olleet valmiita myymään.

– Yrittäjänä oleminen on rankkaa. Asia on pyörinyt mielessä muutaman vuoden. Olimme tehneet kesäkaudet pitkiä päiviä ja keväällä ostajaehdokas löytyi, kun puolileikilläni kysäisin Kuusiston Vesalta, että ostaisitko yrityksen, Petri Ollikainen kertoo.

Hämeen Teollisuuspalvelu oy:tä pyörittävä Kuusisto on Frimanin liikekumppani Riihimäellä.

Kesäkaudella kädet täynnä töitä ja huollettavaa jonossa

Hämeenlinnan Maatalous ja Kone on Marjut Ollikaisen isän ja sedän Olavi ja Kaino Salon vuonna 1964 perustama avoin yhtiö. Ollikaiset ostivat yrityksen vuonna 1996. Eri aloille kouluttautuneista perheen lapsista ei yritykseen ollut tulossa jatkajaa.

Yrityksessä on ollut neljä vakituista työntekijää ja kesäaikana lisäksi kesätyöntekijöitä.

– Ala painottuu vahvasti kesäkauteen huhti-lokakuuhun, jolloin on painettu 14-tuntisia työpäiviä. Talvella on hiljaisempaa. Meillä ei oikein enää löytynyt paukkuja kaikkeen siihen, mitä nykyajan kauppa vaatii some-maailmoineen ja verkkokauppoineen, Marjut Ollikainen sanoo.

Hän on itse aloittanut vuosi sitten sisustustekstiilien valmistamiseen liittyvät opinnot.

Ensi vuoden puolella Ollikaiset aikovat kuitenkin vetää henkeä ja pitää vähän lomaa. Sen jälkeen on aika katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020