Uutiset

Madsen lupaa tuulettaa

Hämeenlinnalainen liigalentopallo korkkaa uuden urheilutalon sunnuntaina, kun HPK-naiset pelaa tämän kauden ensimmäisen kotiottelunsa Elenia-areenassa LP Kangasalaa vastaan. Kangasala tulee alkukaudesta Kerholle tutuksi, sillä joukkueet kohtaavat jo lauantaina Mestaruusliigan sarja-avauksessa Kangasalla. Lisäksi kaksikko arvottiin toisiaan vastaan myös lentopallon Suomen cupissa.

HPK:hon mestarijoukkueesta Salon LP Viestistä siirtyneelle keskitorjujalle Michaela Madsenille kauden aloitus ei tule yhtään liian aikaisin.

– Olen innoissani ja vähän jännittääkin. Tämä on minulle uusi seura ja lähtötilanne on itselleni ihan erilainen kuin toisessa seurassa. Vastuuta on varmasti enemmän kuin aiemmin ja juuri se jännitystä tuokin, mutta myös motivaatiota. Uskon, että kehitykseni lähtee tällä kaudella nousuun, kolminkertainen suomenmestari toivoo.

Koulusta vastapainoa

Kymenlaaksosta nykyisen Kouvolaan kuuluvasta Valkealasta kotoisin oleva keskipelaaja on sopeutunut Hämeenlinnaan hienosti.

– Tämä on mukava pikkukaupunki, mutta kuitenkin isompi kuin Salo. Pelaajat ottivat hyvin vastaan, ja olen saanut kavereita myös hallin ulkopuolelta, Madsen sanoo.

Sopeutumista on helpottanut se, että hän pääsi opiskelemaan Tavastian ammattiopistoon vaatetusompelijaksi.

– Sieltä olen saanut samanhenkisiä ystäviä. On kiva, ettei tarvitse mennä vain kodin, hallin ja kaupan väliä, vaan voi tehdä muutakin. Aikaisemmin elämäni oli vähän sellaista, 20-vuotias pelaaja kertoo.

Räiskyvä pelikentällä

Kerhon liigapelien katsojat saavat nähdä kentällä räiskyvän Madsenin.

– Olen pirteä ja iloinen pelaaja. Varmaan sen näkeekin heti ensimmäisessä kotipelissä. Olen kova tuulettamaan ja kovaääninen. Haluan saada joukkueen hengen ylös.

Keskipelaajan yhteispeli on lähtenyt hyvin käyntiin passareiden Noora Venhon ja Katja Kylmäahon kanssa.

– Keskikesällä harjoittelimme paljon keskihyökkäyksiä. Se on hyvällä pohjalla, eivätkä Katja ja Noppi ole minulla uusia kasvoja. Olimme samaan aikaan Varalassa opiskelemassa, Madsen muistuttaa.

Madsen pääsi Hämeenlinnassa muiden tavoin uuteen oppiin, kun joukkueen peräsimessä ovat italialaiset Bruno Napolitano ja Luca Chiappini.

– On ollut hauska huomata, etteivät perusasiat ole muuttuneet oikeastaan lainkaan. Samalla tavalla vaaditaan kuin aikaisemmin, mutta tapa jolla vaaditaan, on vähän erilainen. Valmentajilta voi tulla aika kovaa sanottavaa, mutta se on hyvä asia, että meitä opetetaan. Kumpikin valmentaja on kentän ulkopuolella rento, mutta kentällä vaaditaan, 183-senttinen nuori nainen valottaa.

Peliä eteenpäin

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano haluaa, että Kerhon peli menee seuraavien kuukausien aikana eteenpäin.

– Kausi alkaa lauantaina, mutta minulle se ei oikeasti vielä ala. Voittaminen on tärkeää heti alusta asti, mutta meillä on mahdollisuudet kehittyä syksyn aikana vielä paljon. En halua antaa tytöille liikaa painetta, koska uuden tavan ajatella lentopalloa opetteleminen ei ole helppoa, italialaisluotsi muistuttaa.

Viikonlopun tuplapelien vastustaja on tullut valmennuksellekin tutuksi harjoitusotteluiden aikana.

– Kangasala on tämän sarjan hyviä joukkueita. Sillä on sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia. Joukkue kuulemma muuttui viime kaudesta jonkin verran. Sekin varmasti parantaa otteitaan kauden edetessä, Napolitano uskoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic