Uutiset

Madsen säihkyi kotivoitossa

HPK:n keskipelaaja Michaela Madsen nauttii toden teolla saadessaan pelata kevään pudotuspelejä. Hänen innostuksensa näkyi hyvin Elenia-areenassa, kun kotijoukkue kohtasi Pihtiputaan LiigaPlokin puolivälierien ensimmäisessä ottelussa perjantaina.

Madsen oli kentän paras pelaaja, ja HPK vei ottelun lopulta melko selvästi 3-1 (24-26, 25-11, 25-12, 25-23).

– Olen monta vuotta himoinnut pääseväni pudotuspeleihin. Isommat pelit sytyttävät. Joukkueemme ei ollut kuitenkaan vielä ihan sillä tasolla, missä sen haluttaisiin nyt olevan, Madsen pohti saatuaan ottelun parhaan pelaajan palkinnon.

Madsenin mielestä HPK:lla on parantamista varsinkin syötöissä, sillä niissä ei saisi tulla niin paljon virheitä kuin Plokia vastaan tuli.

Alku vaikea

Ensimmäinen erä oli HPK:lta tuskainen ja hieman löysä. Ploki veikin sen nimiinsä.

Toiseen erään Kerhon passariksi tuli Noora Venho Katja Kylmäahon tilalle, ja koko joukkueen ote terävöityi. Venho urakoi laajalla alalla, Madsen onnistui sen jälkeen torjumaan peräti yhdeksän kertaa vastustajan lyönnit, ja muutkin pelaajat kunnostautuivat etenkin toisessa ja kolmannessa erässä hyvin.

Kotijoukkueen torjunnat pehmensivät Plokin parhaan pelaajakolmikosta varsinkin Kimika Rozierin ja Mercy Moimin. Joukkueen kolmas ulkomaalainen Hillary Hurley oli Pihtiputaan tehokkain pelaaja.

Ei helppo sarja

HPK:n valmentaja Bruno Napolitano oli hyvällä tuulella ottelun jälkeen, vaikka hän vakuuttikin, että sarjasta ei tule missään nimessä helppo. Hänkin oli pistänyt merkille Hurleyn hyvän esityksen.

– Ploki on hyvä joukkue, eikä meiltä ollut ihan paras peli. Tärkeintä on kuitenkin voitto. Voimme vielä parantaa omaa tekemistämme tuleviin otteluihin, Napolitano sanoi.

Venhon mainiosta tulosta passariksi Napolitano sanoi, että se ei ollut hänelle yllätys.

– Noora on hyvä urheilija. Nyt meillä on loistava tilanne, kun on kaksi passaria. Myös Katja pelaa hienoa kautta, Napolitano kehui molempia.

Seuraavat puolivälierät pelataan sunnuntaina Pihtiputaalla ja keskiviikkona Hämeenlinnassa. Sarja katkeaa kolmesta voitosta.

Elenia-areenaan Madsen ja varmasti kaikki muutkin kaipaavat hieman lisää yleisöä. Nyt tunnelma jäi 427 katsojan voimin laimeaksi.

Asiasanat