Uutiset

Mäenpäät viihtyvät hyvin FC Hakan vahvuudessa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatit Niilo ja Aapo Mäenpää pelaavat tällä kaudella Ykköstä FC Hakan riveissä. 17-vuotiaat kaksoisveljekset tekivät viime kauden päätteeksi kolmen vuoden mittaiset sopimukset valkeakoskelaisseuran kanssa. Veljeksistä Niilo on keskikenttäpelaaja ja Aapo puolustaja.

Mäenpäiden lisäksi HJS:n entisistä junnuista myös janakkalalainen maalivahti Joonas Immonen on liittynyt Hakan vahvuuteen. Myös janakkalalainen toppari Eero-Matti Auvinen harjoittelee Ykkösen kokoonpanossa, mutta hänellä ei ole vielä sopimusta.

Niilo ja Aapo Mäenpää pelasivat vielä viime kaudella A-nuorten HJS-akatemiassa ja FC Hämeenlinnan Kakkosen miehistössä. Hakan kokoonpanoon nuoret maajoukkuemiehet (U17-joukkue) liittyivät jo viime vuoden puolella marraskuussa.

– Aluksi kävimme harjoituksissa Valkeakoskella harvakseltaan, mutta kauden lähestyessä treenitahti tiivistyi, muistelee Niilo Mäenpää.

Niilo on päässyt myös jo pelaamaan Hakan molemmat vierasottelut. Valkeakoskelaiset avasivat kauden viikko sitten lauantaina JJK Jyväskylän vieraana, josta tuliaisina oli tasapelipinna.

– Se ottelu sujui joukkueeltamme hyvin ja piste kovaa prässännyttä joukkuetta vastaan oli hyvä saavutus. Lauantaina Kemissä pelattu ottelu (PS Kemiä vastaan) puolestaan oli hieman nihkeä kamppailu. Ensimmäinen puoliaika sujui vielä ihan hyvin, mutta toisen puoliajan alku oli surkea ja PS Kemi pääsi yllättämään. Ottelun lopussa saimme vielä juonesta kiinni, mutta PS Kemi vei pinnat, Niilo Mäenpää muistelee.

FC Haka pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa keskiviikkona kello 18.30. Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi sarjan kärkikastiin povattu Shefki Kuqin valmentama helsinkiläinen PK-35. Tuossa ottelussa kentällä saatetaan nähdä Hakan takalinjoilla myös Aapo Mäenpää.

– Se selviää vasta tiistaina, mutta sellaista puhetta on ollut, että alkukaudesta minäkin pääsisin kentälle. Mutta katsotaan nyt, miten käy. Luvassa on taas kova ottelu, sillä PK-35 lukeutuu Ykkösen suosikkeihin, Aapo Mäenpää muistuttaa.

Mäenpäät ovat päässeet hyvin sisään uuden joukkueensa kuvioihin.

– Tempo peleissä on tietenkin kovempaa kuin viime kaudella HJS:n ja FC Hämeenlinnan peleissä. Ihan hyvin olen kuitenkin pärjännyt fyysisissäkin tilanteissa, Niilo Mäenpää sanoo.

Valkeakoski on jalkapallokaupunki ja Mäenpäiden mukaan sen myös kyllä huomaa.

– Hämeenlinna on jääkiekkokaupunki, mutta Valkeakoskella vannotaan futiksen nimeen. Kyllä joukkueen ympärillä tehdään kovasti töitä, että palaisimme pian liigaan. Ykkösenkin pelit kiinnostavat jo yllättävän paljon, Niilo Mäenpää sanoo.

FC Hakan päävalmentaja Kari Martonen on ollut tyytyväinen Hämeenlinnan ja lähitienoon nuorten pelaajien esityksiin.

– Niilo on ottanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa positiivisella asenteellaan. Myös Aapo on saanut peliaikaa muun muassa Suomen cupin peleissä ja varmasti pian myös Ykkösen kamppailuissa. Meillä on nyt erittäin hyvä tilanne HJS:n kasvattejakin ajatellen, sillä A-nuorten yhdistelmäjoukkueemme tarjoaa kavereille kovia pelejä, Martonen muistuttaa.

Martonen uskoo joukkueensa esiintyvän edukseen keskiviikon kotiavauksessa.

– Ensimmäinen kotimatsi on meille suuri peli. Pääsemme korkkaamaan sarjaottelussa uudistuneen tekonurmikenttämme. Valmistaudumme PK-35:n kohtaamisen huolellisesti, kunhan ensi palaudumme kunnolla Kemin reissusta, Martonen nauraa.

FC Haka houkuttelee Tehtaan kentän katsomolehtereille myös hämeenlinnalaisia jalkapallon ystäviä. Jokaiseen kotiotteluun on luvassa ilmainen bussikyyti, joka starttaa keskiviikon matsiin kello 17.15 Wetterhoffin edestä.

– Jos väkeä vain riittää, niin jatkamme Pekolan liikenteen kanssa järjestettäviä kyytejä koko kauden. Pääsääntöisesti bussi lähtee aina samaan aikaan kello 18.30 alkaviin peleihin, ja jos otteluaikoihin tulee muutoksia, niin tietoa aikatauluista löytyy seuramme nettisivuilta, lupaa FC Hakan myyntijohtaja Olli Paasio. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic