Uutiset

Maija Hakala …parantaa vauhtiaan

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Maija Hakala olivat jälleen parhaat suomalaiset, kun Vuokatin Skandinavia-cupin päätöspäivänä tyyli muuttui vapaaksi.

Mononen oli naisten kympillä kahdeksas (+1.01) ja Hakala kahdestoista (+1.12). Seurakaverusten tunnelmat olivat kuitenkin päinvastaiset.

Mononen oli lauantaina perinteisellä tyylillä kolmas ja sama oli tavoitteena myös vapaalla tyylillä.

– Vapaalla ei tunnu nyt kulkevan, en tiedä miksi. Varsinkin alku oli surkea ja vaikka lopussa sijoitus nousi, kärkeen ero kasvoi koko ajan, pettynyt A-maajoukkuehiihtäjä totesi.

– Ei tämä katastrofi ollut, mutta ei myöskään sitä, mitä odotin. Ensi viikonloppuna en kilpaile vaan keskityn nyt harjoitteluun, tässä on kierrelty paljon.

Hakala puolestaan paransi sijoitustaan lauantaista ja aikaero Monoseen kaventui reilusta minuutista yhteentoista sekuntiin. Väliajoissa Hakala oli jopa viidentenä 12 sekuntia Monosta edellä.

– Paljon parempaa kuin alkukaudesta. Tekniikka pysyi kasassa ja alku lähti hyvin, vaikka en aloittanut erityisen kovaa. Sitten selkä kramppasi ja hieman hyydyin. Ei ollut myöskään vetoapuja, Hakala kertoi.

Selkeä ykkönen oli Norjan Marthe Kristoffersen ennen kaksi edellistä matkaa voittanutta toista norjalaista Kathrine Harsemia (+0.21). Kolmas oli Ruotsin Evelina Settlin (+0.37).

Suomalaisista 18:s (+1.28) oli Kati Venäläinen, 27:s (+1.51) Anne Mäkinen ja 28:s (+1.52) Heini Hokkanen, joka Monosen ja Hakalan ohella kuului Suomen maajoukkueryhmään. HlHS:n Anni Kainulainen oli 40:s (+2.38).

Miesten viikonlopun parhaan normaalimatkan suomalaissijoituksen hiihti 15 kilometrillä Kari Varis (14:s +1.00). Valkeakosken Hakan hattulalainen Vesa Kallio oli kolmanneksi parhaana suomalaisena 29:s (+1.22). Voiton vei Norjan Emil Iversen.

Skandinavia-cupin toinen osakilpailu on Ruotsin Skellefteåssa 4. –6. tammikuuta. (HäSa)

Asiasanat