Uutiset

Maija Hakala kymmenes Otepäässä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala sijoittui selkeästi parhaana suomalaisnaisena kymmenenneksi Otepäässä Skandinavia-cupin minitourilla.

Sunnuntain päätösmatkana oli vapaalla tyylillä 10 kilometrin takaa-ajokilpailu, johon Hakala lähti neljäntenätoista (+0.40) printtikisan ja perinteisen tyylin vitosen tulosten pohjalta.

Hakala oli päätöskisan kahdeksanneksi nopein. Kolmannelta sijalta voittoon nousi kiritaistossa Ruotsin Jonna Sundling ennen norjalaiskaksikkoa Barbro Kvåle ja Marthe Björnsgaard. Hakalalla oli maalissa kärkeen eroa 46 sekuntia.

– Aika paljon tuli hiihdettyä yksin. Kymmenisen sekuntia oli liikaa eroa kärkeen, että olisi päässyt hiihtämään porukassa. Näin pitkään toiselle ringille asti porukan edessä, mutta en saanut sitä kiinni. Ok hiihto, mutta ei ihan sitä, mitä lähdin näistä kisoista hakemaan, Hakala kertoi.

Suomalaisista Marjaana Pitkänen oli 19:s (+1.40), Johanna Matinsalo 20:s (+1.41), Hennariikka Rahkola 21:s (+1.42) ja Katri Lylynperä 23:s (+2.06). Maaliin hiihti 62 kilpailijaa. HäSa

Asiasanat