Uutiset

Maija Hakala palaa kisaladulle

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala tekee paluu puolentoista kuukauden jälkeen kilpaladuille viikonlopun maastohiihdon Suomen cupissa Jämillä.

– Tarkoitus olisi hiihtää molemmat matkat. Jännittää, ei osaa yhtään arvioida omaa kuntoa. Tuskin ihan priimaa, kun ylirasitustilan takia ei ole marraskuun jälkeen tullut täysiä hiihdettyä, Hakala kertoi.

Hakala oli mukana marraskuun lopun maailmancupin avausosakilpailussa Rukalla, jossa hän oli perinteisellä tyylillä sprintissä 70:s ja kympillä 60:s.

Jämillä kilpaillaan kauden kolmas Suomen cupin osakilpailu ja ohjelmassa ovat lauantaina vapaan tyylin väliaikalähdöt (N10/M15km) ja sunnuntaina kauden toiset viestikisat.

Vuokatin avauskisoissa lokakuun lopussa Hämeenlinnan Hiihtoseura oli naisten viestin kakkonen 12 sekuntia Oulun Hiihtoseuralle jääneenä.

Anni Kainulainen on ollut hyvässä kunnossa koko alkukauden, mutta loppuvuoden sairastelu katkaisi kisakalenterin. Viime viikonloppuna hän oli taas mukana Lahdessa Skandinavia-cupin osakilpailussa.

– Terävyys puuttui vielä viime viikonloppuna, mutta tämän viikon olen päässyt treenaamaan normaalisti. Toivottavasti se näkyy kisoissa. Vapaan kymppiä en tänä talvena olekaan vielä hiihtänyt, joten hyvillä ja vähän jännittyneillä mielin lähden kilpailemaan. Sunnuntaina on kiva päästä pitkästä aikaa hiihtämään viestiä, varmasti mielenkiintoinen ja tasainen kisa tulossa, Kainulainen ennakoi.

HlHS:n ykköshiihtäjä Laura Mononen kiersi Keski-Euroopassa Tour de Ski-kiertueen, joka päättyi viime sunnuntaina. Jämillä hän on ilmoittanut hiihtävänsä viestikisan.

– Palautuminen on edennyt hyvin ja hyvillä mielin lähden viestiä hiihtämään. Voittoa lähdetään hakemaan, Mononen tuumi.

Naisten viestiin on ilmoittautunut 32 joukkuetta ja HlHS:sta on mukaan ilmoitettu ykkösryhmän lisäksi myös kakkosjoukkue. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic