Uutiset

Maija Hakala yhteislähdön kolmas

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala oli kolmas Vantaan Suomen cupin naisten 10 kilometrin vapaan tyylin yhteislähtökilpailussa.

Ylivoimaiseen voittoon karkasi Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen ja Hakalan (+1.09) edelle kiri myös Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä (+1.05). Vuokatti Ski Teamin Susanna Saapunki oli neljäs (+1.22).

– Tasaista vauhtia pidin alusta asti. Ajauduin keulaan, kun muilla ei ollut vetohaluja. Odotin etukäteen erilaista taktiikkaa. Peesistä oli tosi paljon hyötyä ja olisi ollut kiva päästä kokeilemaan Ritun vauhdissa, jos hän olisi pitänyt tasaisen kovaa vauhtia, Hakala kommentoi.

HlHS:n Anni Kainulainen oli 15:s (+1.45), Lahden Hiihtoseuran Noora Kivikko 29:s (+2.54) ja Valkeakosken Hakan Satu Heikkilä 30:s (+2.57). Mukana oli 69 hiihtäjää.

– Perushiihtoa, mutta parempi hiihto kuin eilen viestissä ja uskon pystyn hyvänä päivänä vielä selvästi parempaan, Kainulainen iloitsi.

Miesten 20 kilometrillä Valkeakosken Hakan Vesa Kallio oli 23:s (+3.51).

– Vaikeaa oli. Ensimmäisen kierroksen hiihdin kärkiletkassa, mutta totesin, että vauhti oli liian kovaa. Ei tullut varsinaista nitkahdusta vaan tasaista puurtamista, mutta porukkaa tuli ohi. Sairastelun jälkeen vie aikaa, että on taas kunnossa. Kisoja tarvitaan alle. Ensi viikonloppuna hiihdän Valkeakoski-hiihdoissa ja maakuntaviestissä, Kallio kertoi. (HäSa)

Asiasanat