Uutiset

Maija Hakalalla hyvä viikonloppu

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala kilpaili viikonloppuna Falunisssa Skandinavia-cupin osakilpailussa ja sijoitukset olivat 21:s vapaan tyylin kympillä ja 22:s yhdistelmäkilpailussa.

Kisoissa on poikkeuksellisen kova taso, sillä ne olivat samalla Falunin MM-hiihtojen esikisat.

Kympillä ykkönen oli Ruotsin Charlotte Kalla ennen norjalaisnelikkoa Martine Ek Hagen (+0.07), Astrid Jacobsen (+0.18), Kristin Steira (+0.28) ja Silje Slind (+0.48).

Suomalaisista Hakalan (+1.53) edellä olivat Riitta-Liisa Roponen (7:s +0.55) ja Heini Hokkanen (18:s +1.38).

Yhdistelmäkilpailun voitti Jacobsen 4 sekunnin erolla Ruotsin Sofie Bleckuriin. Roponen oli viides (+0.46). Hakalalla toiseksi parhaana suomalaisena eroa kärkeen kertyi kolmisen minuuttia.

– Tyytyväinen olen viikonloppuun. Nyt aletaan olla lähellä alkukauden hyvää tuloskuntoa. Hiihto tuntui herkältä ja saumaa oli parempaankin. Yhdistelmäkisaa en ole moneen vuoteen hiihtänytkään, Hakala kommentoi.

Matti Heikkinen rutisti viikonvaihteen toisen voittonsa maastohiihdon Falunissa. Hän oli nopein miesten yhdistelmäkilpailussa, jossa hiihdettiin 15 kilometriä ensin perinteisellä ja sitten vapaalla hiihtotavalla. Perjantaina hän voitti samoissa kisoissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun.

Sunnuntaina Heikkinen vei voiton 4,2 sekunnilla ennen norjalaista Emil Iverseniä. Kolmas oli Norjan Hans Christer Holund 8,4 sekuntia Heikkiselle jääneenä.

Valmentaja Toni Roponen antoi Heikkiselle ohjeeksi, että kärkeen ei saa mennä ennen 27,5 kilometrin kohtaa, ja Heikkinen noudatti ohjetta. (HäSa/STT)

Asiasanat