Uutiset

Maija Hakalalla on säädöt kohdallaan Salpausselälle

Kovavauhtinen vitosen kilpailu Janakkalassa ja viikolla vielä yhdet kovemmat treenit.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala on valmiina viikon kuluttua Lahdessa käytäviin Salpausselän kisoihin. Skandinavian cupissa tänä talvena hyvin hiihtänyt Hakala antoi näytteen vauhdistaan sunnuntaina Kiipulan koulutuskeskuksessa käydyissä Janakkalan talvikisoissa.

Hämeenlinnalainen voitti 51,9 sekunnilla vitosen vapaan kisan ennen veteraanihiihtäjää Sirkka Ehrnroothia (Espoon Hiihtoseura). Kolmas oli Valkeakosken Hakan Heta Jalonen, joka hävisi Hakalalle jo 1.15,2.

Hakala oli tyytyväinen kisaansa, vaikka puuskittainen tuuli hieman haittasikin menoa.

-Vähän flunssaakin on ollut, mutta ihan hyvä suoritushan tämä oli. Reitti oli vaihteleva ja pehmeällä kelillä aika raskaskin, Hakala kuvaili.

Hakala ei roihahtanut ihan täyteen liekkiinsä Kiipulan laduilla. Kovan kilpasiskon ja seuratoverin Laura Ahervon puuttuminen kisasta latisti hieman menoa.

-Meillä on ollut koko talven kovia kisoja. Viimeksi viikko sitten piirinmestaruuskisoissa Hämeenlinnassa. Tänään Lauralla oli kuitenkin kiireitä, eikä hän sen tullut kisoihin, Hakala kertoi.

Hakala on hiihtämässä uransa parasta kautta. Aiempina vuosina vapaalla hiihtotyylillä menestynyt 27-vuotias sivakoija menee lujaa nyt perinteiselläkin tyylillä.

-Kaksi viikkoa sitten Skandianavian cupin Viron kisassa hiihdin urani parhaan kisan perinteisellä. Ylsin neljänneksi hyvällä hiihdolla ja se antoi potkua tuleviin kisoihin. Skandinavian cup on sujunut koko kauden hyvin, sillä olen ollut kympin sakissa jokaisessa normaalimatkan kisassa.

Maija hiihtää Salpausselän maailmancupissa lauantain takaa-ajon (7,5 kilometrin perinteinen ja 7,5 kilometrin vapaa). HlHS:n menijän haaveena on yltää kolmenkympin sakkiin ja maailmancupin pisteille.

-Se tosin vaatisi jo ihan täydellisen suorituksen, Hakala korostaa.

Maajoukkue kiikarissa

Hakala harjoittelee enimmäkseen yksin Ahveniston moottoriradalla. Todella harvoin hän saa kiriapua HlHS:n toisesta menestyjästä Ahervosta.

-Laura treenaa pääkaupunkiseudulla. Mattilan Jennin kanssa olemme tehneet yhdessä töitä jo kesällä, ja talvella hiihtokavereina ovat myös valmentajani (Jari Tuominen) ja veljeni Matti, Hakala kertoo.

Tour de Skillä menestynyt Ahervo on kisoissa Hakalan kovin kirittäjä.

-Hänen menestymisensä on kannustanut minuakin harjoittelemaan entistä kovemmin. Laura on näyttänyt, että vielä meidänkin ikäisenä voi nousta maajoukkuerinkiin. Sinne minäkin tähtään edelleen, sillä ensi kausi olisi hieno aloittaa liiton leirityksillä. Itseään kovempien urheilijoiden kanssa harjoittelu veisi uraani eteenpäin, Hakala pohtii.

Simula miesten?kympin ykkönen

Janakkalan talvikisoissa oli kovia hiihtäjiä myös miesten sarjassa. Kympin vapaan kisan voittoon sujutteli odotetusti Jämsänkosken Ilveksen Tero Simula. Hän voitti toiseksi yltänyttä Valkeakosken Hakan Juha-Matti Mikkolaista 58,9 sekunnilla.

Myös Simula valmistautuu Salpausselän kisoihin. Siellä hän hiihtää Maija Hakalan tavoin takaa-ajon ja jahtaa kovaa kansainvälistä kärkeä.

-Maailmancupin pinnoja lähdetään tavoittelemaan. Lähellä se on ollut jo monta kertaa, mutta vielä ei ole tärpännyt, Simula nauraa.

Jyväskyläläinen hiihti neljänneksi Keuruun SM-kisojen 15 kilometrin vapaan matkalla. Myös Skandinavian cupin kisat ovat sujuneet 27-vuotiaalla urheilijalla hyvin.

-Olen ollut kympin sakissa jo neljä kertaa. Toivottavasti myös Salpausselällä kulkisi hyvin.

Kiipulan kisoja Simula piti hyvänä harjoituksena.

-Täällä oli juuri sopivan räväkkä reitti. Kovimmassa nousussa sai melkein tampata, Simula kertoi.

33. Janakkalan talvikisoissa oli mukana reilut 200 hiihtäjää. Talvikisoja isännöivät Janakkalan Jana, Tervakosken Pato ja Turengin Sarastus. (HäSa)

Mainos