Uutiset

Maija Hakalalle rullahiihdon SM-kulta

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala juhli sunnuntaina Hyvinkäällä rullahiihdon suomenmestaruutta. Kilpailu hiihdettiin järjestäjien suksilla.

Naisten A-maajoukkue puuttui kisoista leirityksen takia, eikä kansalliselta tasolta löytynyt vastusta Hakalalle, joka karkasi muilta heti 10 kilometrin kilpailun alussa.

Pääjoukosta puolisentoista minuuttia Hakalan takana hopealle kiri Milla Saarinen ja pronssille Anni Keisanen. Viime vuoden mestari Riikka-Liisa Räsänen jätettiin neljänneksi.

– Ajattelin tehdä oman hiihdon. Lähdin kovaa ja muut eivät pysyneet mukana, Hakala totesi.

– Kesä on mennyt hyvin. Sateiden myötä siitepölyt eivät ole haitanneet ja olen saanut olla terveenä. Määrää on tehty paljon ja kovia treenejä alkaa nyt tulla mukaan. Kriittisimmät pari kuukautta tuloksen teon kannalta ovat edessä. Tavoitteena on nousta kansainväliselle tasolle maajoukkueen mukaan. Ja tietenkin henkilökohtainen SM-mitali myös lumilta.

Miesten 15 kilometrillä nähtiin tiukka loppukiritaisto, jossa maalikameran perusteella Martti Jylhän todettiin venyttäneen mestariksi ohi Matias Srandvallin. Pronssia sai Richard Mäki-Heikkilä (+0.32).

Valkeakosken Hakan Vesa Kallio oli kymmenes (+1.49) sekä HlHS:n Mikko Kuusela 17:s (+3.02) ja Matti Hakala 20:s (+3.20). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020