fbpx
Uutiset

Maija Hassinen on ihan lätkässä

Arvokkaimman pelaajan pysti komeilee Maija Hassisen, 22, kotitalon keittiön pöydällä Käikälässä. Hassinen keskittyy kuitenkin jo ihan muuhun kuin pokaalin ihailemiseen ja jääkiekon miettimiseen.

Suomen curling-joukkueen jäsenen Jani Sullanmaan nimi saa Hassisen suun leveään hymyyn.

-Joo, kyllä me seurustellaan ja lähdetään yhdessä reissuun tällä viikolla Espanjaan.

Hassinen onkin seurannut Suomen curling-joukkueen menestystä tiiviisti Torinon olympialaisten jälkeen.

-Nyt on pitänyt vähän kysellä ja ottaa lajista selvää, Hassinen hymyilee jälleen.

Maija Hassisen huoneessa on paitsi viitteitä naisen jääkiekkourasta myös paljon nuoren naisen muutakin elämää. Laukkukokoelma sängyn päädyssä antaa viitteitä siitä, että neiti on kova shoppailemaan. Jääkiekolta jäävä vapaa-aika kuluukin usein kaverien kanssa tai shoppaillessa. Hän käy myös töissä Hämeensaaren McDonalds´sissa silloin, kun ehtii.

Viime viikkojen aikana Hassinen on keskittynyt myös opiskelupaikan miettimiseen.

-Poliisikouluun olen jo hakenut ja muitakin paikkoja pitää hakea. Jotain liikuntaan liittyvää, mutta vielä on vähän hakusessa, mitä haluan.

Jääkiekon ehdoilla

Mutta takaisin Hassisen leipälajiin, jääkiekkoon. Nuorta naista on tänä vuonna useaan otteeseen kehuttu hyvistä suorituksista Ilveksen ja maajoukkueen maaleissa.

-Into pelaamiseen syntyy rakkaudesta lajiin. Hyvin sujuneet pelit palkitsevat, ahkerasti treenaava Hassinen pohtii.

Kaikki sai alkunsa vähemmän hohdokkaalla Käikälän paikallisella kentällä. Ensin Hassinen pelasi 6-7-vuotiaana poikien kanssa. Kun perustettiin mimmijoukkue, Hassinen pääsi maaliin.

-Isä on ollut aina mukana jääkiekossa, ja isompi siskoni pelasi. Innostuin sitten itsekin. Poikien kanssa pelatessa en vaan ikinä uskaltanut mennä maaliin, vaikka olisinkin halunnut. Pihapeleissä olin silti usein maalissa, Hassinen muistelee.

Hassinen pelasi Ilveksen paidassa jo kolmannen kautensa. Hän treenaa myös HPK:n B-junioreiden kanssa sekä Hämeenlinnassa henkilökohtaisen maalivahtivalmentajansa Jani Kaarelan kanssa.

-Jääkiekon ehdoilla tässä on menty. Nuorempana se harmitti, kun viikonloppuisin kaverit olivat bileissä ja itse en päässyt. Nyt tuntuu siltä, että olen tehnyt oikeita ratkaisuja.

Olympialaisiin uudestaan

Vaikka lätkäkausi on nyt ohi ja Espanjan-matka mielessä, Hassinen kertoo, ettei ehdi paljon lomailemaan.

– Maajoukkueen testileiri on kesäkuun alussa. Nyt on pieni lomapätkä ja sitten kesällä on toinen. Kyllä tässä hommia tehdään koko ajan.

Mennyt kausi on kuitenkin ollut kiva kokemus.

-Olympialaiset haluaisin kokea uudestaan. Tähtään 2010 Vancouveriin.

Mutta missä Maija Hassinen näkee itsensä 10 vuoden kuluttua?

-Silloin haluaisin ehkä jo perhettä ja työpaikan, mutta eiköhän tässä jääkiekkoa eletä vielä aika pitkään. (HäSa)

Menot