fbpx
Uutiset

Majapaikkaa etsivällä EM-futisturistilla on jo kiire – lähes kaikki hotellit varattu, hinnat pilvissä

Suomi pelaa jalkapallon EM-kisojen alkulohkon ottelunsa Tanskassa ja Venäjällä. Kööpenhaminassa suomalaisten lippukiintiö on 5000 ja Pietarissa 8000.
Iker Casillas esitteli Suomen arvontalippua Bukarestissa. Suomi pelaa jalkapallon EM-kisoissa B-lohkossa. Kuva: ROBERT GHEMENT
Iker Casillas esitteli Suomen arvontalippua Bukarestissa. Suomi pelaa jalkapallon EM-kisoissa B-lohkossa. Kuva: ROBERT GHEMENT

Ensimmäistä kertaa miesten EM-jalkapallon lopputurnaukseen edennyt Suomi arvottiin lauantai-iltana B-lohkoon, jossa Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Tanskaa vastaan 13. kesäkuuta. Pohjoismaat kohtaavat Kööpenhaminassa Parken-stadionilla, johon mahtuu vain vajaat 40 000 katsojaa.

Lohkon muita maita Venäjää ja Belgiaa vastaan Suomi pelaa Pietarissa.

Vaikka ottelupaikat sijaitsevat maantieteellisesti mukavan lähellä Suomea, ei kisakatsomoihin pääsy ole yksinkertaista.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti lauantaina, että neljäs joulukuuta tulee myyntiin miljoona pääsylippua.

Lippuja ei kuitenkaan saa hankittua suoraan, vaan niiden hakuaika päättyy 18. joulukuuta. Sen jälkeen Uefa arpoo pääsylippujen saajat hakijoiden kesken tammikuussa.

Yksi henkilö voi hakea yhteen otteluun maksimissaan neljää pääsylippua. Hänen on täydennettävä tiedot myös niistä henkilöistä, joille muut liput tulisivat. Sama nimi ei saa Uefan ohjeen olla mukana useassa hakemuksessa, mikä tarkoittaa, ettei kaveriporukka voi tehdä useita hakemuksia arvontaan.

EM-kisoihin on kaupan yhteensä noin kolme miljoonaa lippua, joista suunnilleen puolet myytiin ensimmäisessä vaiheessa kesällä. Silloin myytyä 1,5 miljoonaa lippua tavoitteli Uefan mukaan 19,3 miljoonaa henkilöä.

Suomalaiskannattajien pääsylippukiintiö Kööpenhaminaan on 5 000 ja Pietariin 8 000.

Suomalaisten pääsylippukiintiöstä osa on varattu Suomen maajoukkueen kannattajat ry:lle eli SMJK:lle.

Satojen eurojen öitä

Jos futisturisti onnistuisikin saamaan lipun vaikkapa Suomen ja Tanskan otteluun, majapaikan löytäminen voi olla seuraava vaikea tehtävä. Esimerkiksi verkon hotellivaraussivustojen mukaan jo lähes 90 prosenttia Kööpenhaminan hotelleista tai hostelleista on varattu 13. kesäkuuta. Jäljellä olevien hotellihuoneiden hinnat ovat pilvissä, eli lähes poikkeuksetta yli 300 euroa yöltä.

Pietarissa on Suomen ja Venäjän pelipäivänä 17. kesäkuuta tarjolla vielä huomattavasti enemmän valikoimaa, mutta sielläkin lähes 80 prosenttia yösijoista tuona päivänä on varattu jo nyt.

Paksulompakkoiselle kisaturistille Uefalla on tosin tarjota jo nyt myynnissä olevia vip-paketteja, joiden hinnat alkavat noin 1 000 eurosta. Ennakkotietojen mukaan nämäkin paketit ovat Kööpenhaminassa jo vähissä.

EM-turnausta pelataan ensi kesänä 12 maassa eri puolilla Eurooppaa. Näin moneen maahan päädyttiin EM-kisojen 60-vuotisjuhlien kunniaksi.

Menot