Uutiset

Majasen ennustus

Onneksi Aamulehden Hämeen Sanomiinkin kirjoittava tv-kriitikko Vesa Majanen sai minut katsomaan keskiviikkona 17. toukokuuta Martin Spurlock-dokumentin minimipalkalla elämisestä. Majanen nimittäin varoitteli asiantuntevasti, kuten kriitikolle kuuluukin, köyhiä ottamaan lisää vastuuta itsestään tai kohta käy niinkuin dokumentissa.

Majanen siis paitsi arvostelee, myös ennustaa.

No, kuinka huonosti dokumentissa koekaniineille sitten kävi, kun nämä elivät 30 päivää minimipalkalla Ohion Colombossa. Ei käynyt kuinkaan. Kun ei antanut erilaisen miljöön häiritä, niin tuollaistahan köyhän elämä on myös Hämeenlinnassa.

Kaksikaan minimipalkkaista työtä ei nosta pois köyhyydestä.

Riistohintaisissa vuokrataloissa joudut huumekämpän viereen asumaan. Töihin ei ole varaa aina ajaa bussilla. Vain 20 ensimmäistä pääsee aamulla ilmaislääkäriin. Lasten kanssa ei ole varaa mennä muualle kuin kirjastoon. Yleisötapahtumasta ostettu kallis makkara aiheuttaa perheriidan. Vaatteet ja huonekalut hankitaan kaikki kirpputoreilta. Sanomalehti on ylellisyyttä.

Aivan kuten Majanen ennusti, dokumentti pisti kyllä ajattelemaan. Ei ole Suomea turhaan tituleerattu Amerikan Yhdysvaltojen 53:ksi osavaltioksi.

Marcus Marjanpoimija

Hämeenlinna

Uusimmat