fbpx
Uutiset

Makea voitto avausottelusta

Jukolan liikuntasalissa riitti jännitystä loppuun asti, kun Steelers ja espoolainen Indians kohtasivat naisten salibandyn 1. divisioonan ensimmäisessä ottelussa. Steelers nappasi lopulta ansaitusti täyden pistepotin lukemin 5–4.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäiselle erätauolle mentäessä 1–0. Päävalmentaja Toni Kankaanpää oli iloisesti yllättynyt siitä, että Steelers pystyi kontrolloimaan palloa pienestä jännityksestä huolimatta.

– Saimme läpi ottelun luotua lukuisia maalipaikkoja. Toinen erä meni meiltä vihkoon, mutta kolmannessa olimme ylivoimaisesti kentän paras joukkue.

Toisen erän loppupuolella Indiansille tarjoutui paikka ratkoa peli itselleen, kun Steelersin Salla Nuorteva otti taklaamisesta viiden minuutin jäähyn. Vitosen aikana kyllä nähtiin kolme maalia, mutta kotijoukkue teki niistä kaksi.

– Pienellä kentällä aktiivinen alivoima on vaarallinen. Miinuksena pelissämme oli tilanteisiin meneminen väärällä tavalla. Otimme siitä turhia ja tyhmiä jäähyjä, Kankaanpää arvioi.

Maaleja ottelussa tehtiin tasatahtiin. Steelers iski voitto-osuman kolmannen erän puolivälissä. Aikalisäkään ei auttanut Indiansia enää tulemaan tasoihin.

Krista Niemelällä vahva paluu

Steelersistä parhaiten pelasi ketju, jossa hyökkäsivät Krista Niemelä (1+0), Iida Hast (0+1) ja Katariina Niemi (1+0). Niemelän mukaan kolmikon peli on tänä syksynä loksahtanut hyvin kohdilleen.

– Katan (Niemi) kanssa ei tarvitse edes katsoa, niin tietää, missä toinen menee. Meitä voisi sanoa jo tutkapariksi: löydämme vuorotellen toisemme. Hast taas pitää niin hyvin ääntä. Ketjussa on siis helppo pelata, Niemelä kehui.

Voitto ja paluu pelikentille maistui Niemelälle, jonka viime kausi katkesi jo joulukuussa polvivamman vuoksi.

– Tuntui todella hyvältä. Ensimmäisessä erässä jännitimme tosi paljon ja hätäilimme pallon kanssa, mutta onneksi saimme itsemme kasattua ja tsemppasimme loppuun asti.

Kotijoukkueen puolustuksesta erottuivat edukseen Rebekka Väyrynen ja Laura Parikka. Tehopisteitä napsivat Niemelän, Niemen ja Hastin lisäksi Heli Haapalahti (1+0), Meri Mäkinen (1+0), Veera Pellikka (1+0), Salla Nuorteva (0+1) ja Assi Aakkula (0+1). Steelersin maalivahdille Viivi Laineelle kertyi 17 torjuntaa.

Steelersin pelit jatkuvat sunnuntaina, kun se saa Jukolaan vastaansa sarjan ennakkosuosikin SB Vantaan.

– Toivottavasti saimme voitosta itseluottamusta ja suurin tärinä jäisi sunnuntaina pois. Silloin on vastassa aika monta astetta vaarallisempi joukkue, päävalmentaja Kankaanpää ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot