Uutiset

Mäkelä keilasi voittajaksi Tawastia Sandels Openissa

Hämeenlinnalainen Juho Mäkelä keilasi myöhään maanantai-iltana päättyneen Tawastia Sandels Open -turnauksen finaalin voittoon. Riihimäen Siniset -seuraa edustavan Mäkelän tulos kahdeksan sarjan kilpailussa oli 1864 (tasoitus 64) pistettä. Toiseksi tuli RäMeen Kalevi Örnberg tuloksella 1829 (136) ja kolmanneksi niin ikään Sinisten Sami Rauhaniemi 1754 (32) pisteellä. Juniori-ikäinen Niko Oksanen keilasi neljänneksi ja Timo Alho oli viides.

Alkukilpailun perusteella finaalista oli odotettavissa kovatasoinen mittelö. Aivan alkusarjat eivät kuitenkaan enteilleet todella kovaa tulostasoa. Monilla keilaajilla oli hankaluuksia löytää oikeita pelilinjoja kaatojonojen saamiseksi. Parhaiten kilpailun aloitti Rauhaniemi. Hän johtikin kilpailua aina kuudenteen sarjaan asti. Kaksi viimeistä sarjaa eivät kuitenkaan sujuneet samaan malliin ja lopullinen sijoitus oli kolmas.

Mäkelän ja Örnbergin aloitus oli päinvastainen. Ensimmäisen sarjan jälkeen molemmat löytyivät tulosluettelon häntäpäästä. Örnberg sai aikaisemmin juonesta kiinni ja nousi kärkikolmikkoon kolmannen sarjan jälkeen. Kilpailun puolivälissä Mäkelä oli vasta neljäntenä, erot toki olivat kärjessä melko pieniä.

Kuudenteen ja seitsemänteen sarjaansa Mäkelä löysi todella hyvät linjat pallolleen. 235 ja 257 pisteen sarjoilla hän otti johtopaikan ja viimeisen sarjan 229 pistettä riitti pitämään muut takana.

Finaalin ratkettua Juho Mäkelä oli tyytyväinen illan urakkaansa.

– Alku oli todella hankala. En tahtonut millään saada rentoa heittoa aikaiseksi, Mäkelä sanoi.

– Viikonloppuna keilasin pitkästä aikaa useamman kilpailun ja se varmaan aiheutti pientä jäykkyyttä. Onneksi kuitenkin löysin rentouden keilaamiseen ja kolmannesta sarjasta alkaen kaikki sujuikin hyvin. Onneakin aina tarvitaan tällaisen kilpailun voittamiseksi ja sitä tänään minulla todella oli, Mäkelä naurahti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic