Uutiset

Makkula neljäs Krotian osakilpailussa

Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarjassa toista kauttaan kaasutteleva hämeenlinnalainen Petri Makkula ajoi parinsa Timo Karttialan kanssa MM-uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen Kroatiassa. Rijekan radalla lauantaina ajetussa kilpailussa suomalaiskaksikko ylsi neljänneksi.

Sunnuntaina samalla radalla ajetaan vielä toinen osakilpailu.

Lauantaipäivä Kroatiassa alkoi aika-ajolla, jossa Makkula ja Karttiala ajoivat enteilevästi neljänneksi. Team Makkulan miehet olivat ainoita, jotka paransivat aikaansa iltapäivällä ajetussa toisessa aika-ajossa ja samalla myös ajosession nopein pari.

Kymmenen kierroksen mittaisessa sprint race -kilpailussa kaksikko otti kohtuullisen startin, mutta takaa pääsi kovan riskin ottanut itävaltalaispari ohi.

– Grabmüller otti hullun startin ja tuli niin uhkarohkeasti, että siinä olisivat voineet vehkeet hajota, jos olisimme jääneet peittelemään. Siinä tuhraantui kymmenisen sekuntia ja kolmen kärki karkasi ennen kuin pääsimme ohi. Kolmannesta sijasta olisi ollut mahdollista taistella. Harmittaa, mutta onneksi huomenna on pitkä kisa, hämeenlinnalainen harmitteli.

Ennen kilpailua Makkula ja Karttiala asettivat tavoitteekseen ajaa viiden parhaan joukkoon. Makkulan uran aiempi paras sijoitus MM-sarjassa oli viime vuonna Unkarissa ajettu kuudes tila, kun taas Karttiala on vuonna 2008 voittanut lajin maailmanmestaruuden yhdessä Pekka Päivärinnan kanssa. Päivärinta ajoi Rijekan radalla voittoon Adolf Hännin kanssa.

Itseluottamus kasvattanut vauhtia

Kokenut Karttiala näkee vauhdin lisääntyneen vuoden ensimmäisestä MM-osakilpailusta, jossa pari oli yhdeksäs, pääasiassa ajotaidon ja kaksikon yhteistyön parantumisen takia. Huhtikuussa ajetun MM-avauksen jälkeen Team Makkula hioi vauhtiaan Viron ja Suomen mestaruussarjojen kilpailuissa, joista molemmista irtosi ykkössija.

– Pete on keksinyt jotain uutta ja saanut erilaisen rytmin ajoonsa. Hänellä on itsevarmuus kasvanut ja ajamme jo aika hyvää vauhtia ilman että tarvitsisi puskea koko ajan, Karttiala arvioi.

Sunnuntaina Rijekan radalla ajetaan 18 kierroksen gold race -kilpailu. Makkula ja Karttiala starttaavat koitokseen edelleen neljännestä ruudusta.

– Se, joka pystyy säästelemään renkaita, melkeinpä voittaa kilpailun. Asfaltin lämpötila oli lauantaina 58 astetta, joten rengas rupesi huonolla asfaltilla rupesi kiehumaan. Meillä on kuitenkin koneessa niin paljon vääntöä, ettei tarvitse ajaa isoilla kierroksilla. Päivärinta ja Steinhausen varmaan ajavat kärjessä parina, mutta Hockin kanssa taistelemme, Makkula luotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic