fbpx
Uutiset

Maksuhäiriömerkintöjen määrä jatkaa kasvuaan – hämäläisillä eniten merkintöjä, ahvenanmaalaisilla vähiten

Kainuussa ja Satakunnassa maksuhäiriömerkintöjen määrä on hieman laskenut, muualla rahahuolten määrä kasvaa.
Raha ei aina riitä. Maksuhäiriömerkintöjen määrä jatkaa kasvuaan. Kuva: Eila Kilpeläinen
Lainoihin liittyviä epäselvyyksiä käsiteltiin oikeudessa. Kuvituskuva: Eila Kilpeläinen

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on jatkanut kasvuaan tämän vuoden aikana.

Maaliskuun lopussa 383 500 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintöjä Asiakastieto Groupin henkilöluottotietorekisterissä.

Määrä on kasvanut vuodessa 7 200 henkilöllä.

Asiakastieto Groupin liiketoimintajohtajan Jouni Muhosen mukaan tällä hetkellä 8,1 prosentilla aikuisista on maksuhäiriömerkintöjä, mutta osuudet vaihtelevat maakunnittain.

– Kainuussa ja Satakunnassa maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on vuodessa aavistuksen pienentynyt, mutta muuten maakunnissa laskujen maksuun liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet. Päijät-Häme erottuu ikävällä tavalla muista, Muhonen toteaa tiedotteessaan.

Pohjanmaalla hyvä tilanne

Päijät-Hämeessä maksuhäiriöisiä on 9,4 prosenttia asukkaista. Hämäläiset pitävät myös toista sijaa, sillä Kanta-Hämeessä maksuhäiriöitä on 8,7 prosentilla.

Sen sijaan pohjalaiset komeilevat listan toisessa päässä. Ahvenanmaalla on vähiten maksuhäiriöitä, ja toiseksi vähiten maksuongelmia on Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Suurimmista kaupungeista eniten maksuhäiriöitä on Vantaalla, jossa 11 prosentilla asukkaista on maksuhäiriöitä. Seuraavina tulevat Lahti, Kotka, Helsinki ja Pori.

Maksuhäiriöitä on vähiten alle 20- ja yli 70-vuotiailla. Miehillä häiriöitä on enemmän kuin naisilla kaikissa ikäluokissa. Maksuhäiriöitä on eniten 25–44-vuotiailla miehillä.

Menot