fbpx
Uutiset

Maksullinen pysäköinti potuttaa

Hämeenlinnalainen on tunnetusti valmis epätoivoisiinkin tekoihin, kunhan ei vain tarvitse maksaa pysäköinnistä. Silti kaupunki on lähtenyt ratkomaan kasvavia pysäköintiongelmia rakentamalla parkkitaloja, joiden olisi tarkoitus pyöriä omilla tuotoillaan.

Jotta parkkitaloihin saataisiin kangettua asiakkaita, periaatteessa koko ydinkeskustan parkkiruudut tullaan pikkuhiljaa muuttamaan maksullisiksi.

Lerpahtamaan päässyttä pysäköintikuria tehostetaan muun muassa perustamalla kaksi uutta lappuliisan virkaa. Kaikki tämä tietää mieliharmia ja lisäkuluja esimerkiksi Verkatehtaalla työskenteleville.

Pysäköintiyhtiön toimitusjohtaja Jarmo Kulmala ymmärtää hämeenlinnalaisen kuljettajan sielunmaisemaa ja asettuu ajatuksissaan tämän ajohanskoihin:

– Keinuparkkiin en aja, koska se maksaa. Tähän asti olen ajanut Verkatehtaan pihaan, mutta koska sekin rupeaa nyt maksamaan, ajan seuraavaksi autoni terveysaseman parkkipaikalle, joka on toistaiseksi maksuton. Jos sekin tulee maksulliseksi, ajan johonkin kuraläpeen, esimerkiksi rautatieasemalle. (HäSa)

Menot