fbpx
Uutiset

Manassenpellosta Oitin lippulaiva

Oitin Manassenpellon ensimmäiset tontit aiotaan saada myyntiin jo ensi kesänä. Kunnallistekniikkaa rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa 25 tontille.

– Ajatus on, että aluetta myydään kortteleittain. Alkuun lähdetään Viitalantien varresta ja edetään siitä eteläsuuntaan, kertoo Hausjärven kaavoituspäällikkö Ilkka Korhonen.

Uudesta omakotialueesta odotetaan vahvaa piristysruisketta Oittiin kymmenen lähivuoden kuluessa. Kun koko alue on rakentunut, Manassenpellolla asuu 230 asukasta.

– Kävelymatkan päässä koulusta, päiväkodista, keskustan palveluista ja lenkkimaastosta oleva alue houkuttelee varmasti erityisesti lapsiperheitä, Ilkka Korhonen uskoo.

Aurinko hellii rinnettä

Hausjärven kunta valmistelee tiivistä asuinaluetta Oitin Sahanmäen eteläiselle harjunrinteelle ja Mäntsälän suuntaan aukeavalle pellolle.

Kunnan yksityiseltä maanomistajalta ostaman alueen pohjoisosassa on urheilukenttä, jonka jatkeena on valaistu kuntorata harjun laella.

– Asuinalueelta pääsee virkistysalueelle saumattomasti joka puolelta. Viherväyliä on varattu siten, että ne kulkevat säteittäin kohti urheilukenttää, kertoo Ilkka Korhonen.

Jo vuosia urheilukentältä kohti Hikiää lähtevä Kallen latureitti saa edelleen mutkitella Manassenpellon läpi. Ladulle on varattu rinnakkainenkin linjaus.

Vihreyden keskelle voidaan asuinalueelle rakentaa peräti neljä pientä lampea tasaamaan hulevesiä. Pari lammista sijaitsee leikkikentäksi ja pelikentäksi varatun Topinpuiston läheisyydessä.

– Oitin keskustan palveluihin matkaa on muutama sata ja koululle vain parisataa metriä.

90 uutta tonttia

Manassenpellolle nousee vuosien varrella kunnan omistamille tonteille viisi rivitaloa Vaahteratien läheisyyteen, 22 pari- tai asuinpientaloa ja 52 omakotitaloa.

Nykyisten 11 omakotitalon yhteyteen on kaavoitettu yksityisten maille lisäksi 8 tonttia.

Kaikkiaan alueella on uusia asuinpaikkoja lähes 90.

Höyläämöntien varrella toimiva saha pysyy paikallaan, mutta toimintaa rajoitetaan kaavamerkinnöillä. Teollisuustontin toiminta ei saa aiheuttaa asuinalueelle tai ympäristölle haittaa.

Manassenpellon asemakaavaehdotus on tulossa nähtäville. (HäSa)

Menot