Uutiset

Manninen HPK:n riveihin, Laukkanen jättää seuran

Suomen mestaruuden tänä keväänä Oulun Kärppien paidassa voittanut 23-vuotias Sakari Manninen on tehnyt HPK:n kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Hyökkääjänä pelaava Manninen on urallaan pelannut 66 liigaottelua. Viime kausi oli nuoren ja vikkelän Mannisen ensimmäinen kokonainen liigakausi. 170-senttinen ja 71-kiloinen Manninen iski päättyneellä kaudella runkosarjassa 19 tehopistettä (4+15). Pudotuspeleissä miehen saldo oli 2+3

Kerhon päävalmentaja Arvonen odottaa joukkueensa uudelta mieheltä paljon.

– Sakari on taitava ja nopea pelaaja. Hän tulee olemaan ensi kaudella Liigan kärkipelaajia, ja olen erittäin tyytyväinen, että hän valitsi HPK:n. Hänellä oli hyvä kausi Kärpissä isossa roolissa ja uskon, että ensi kausi on Manniselle läpimurtokausi Liigaan, Arvonen arvelee.

Viimeisen neljän kauden ajan HPK:ssa pelaajakoordinaattorina toiminut Janne Laukkanen puolestaan jättää tehtävänsä. Laukkanen kertoo irtisanoutumisen liittyvän henkilökohtaisiin syihin.

– Neljä vuotta raskaassa työssä tuli nyt tiensä päätökseen. Suomeksi sanottuna tuli väsy ja akut loppuivat, myöntää Laukkanen.

HPK:lla ei ole tarkoitus täyttää Laukkasen paikkaa tässä vaiheessa, vaan joukkueen kokoaminen jatkuu toimitusjohtaja Risto Korpelan ja HPK:n valmennuksen johdolla. HPK:lla on lisäksi käytössään asiantuntija-apua joukkueen loppuun rakentamisessa kaudelle 2015–2016. Kerhon valmennusjohdon apuna on muun muassa seuran kunniapuheenjohtaja Harri Lintumäki, joka oli HPK:n puheenjohtajana merkittävässä roolissa takavuosien menestysjoukkueita kasattaessa.

– Seuraan edelleen aktiivisesti jääkiekkoa ja haluan ilman muuta auttaa seuraamme pyydettäessä. Olen ollut aina sitä mieltä, että uusien pelaajien hankinnassa kannattaa kuunnella monia eri tahoja ja hyödyntää eri verkostoja, Lintumäki sanoo.

Pitkän uran HPK:n toimistopäällikkönä tehnyt Ritva Lappi on myös jättänyt tehtävänsä. Uuden toimistopäällikön paikka oli keväällä haussa ja tehtävään valittiin Outi Lappalainen. Lappalainen on viimeiset seitsemän vuotta hoitanut Hemtex Suomen taloushallintoa.

Lappalainen aloittaa uudessa tehtävässään toukokuun 18. päivänä. Siihen asti toimistopäällikön töistä vastaa Ritva Lappi.

HPK:n liigajoukkueessa on tällä hetkellä 18 sopimuspelaajaa. Neuvottelut ovat kesken lisäksi useammankin pelaajan kanssa. Ainakin yhden uuden miehen Kerho julkistaa jo tiistaina.

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic