fbpx
Uutiset

Mannisen matkat lyhenivät

HPK ei viime kaudella pudotuspeleihin yltänyt. Tämän kauden HPK:ssa hyökkää kuitenkin pelaaja, joka sai nauttia mestaruuden makeudesta keväällä. Kerho sai Oulun Kärpistä Sakari Mannisen, joka on lunastamassa paikkaansa HPK:n ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Mannista, 23, voi pitää kärppäkasvattina, vaikka hän aloittikin kiekkoilun Haukiputaan Ahmojen junioreissa. Siinäkin mielessä kyseessä on perinteinen oululaiskärppä, että voittaminen on miehelle hyvinkin tuttua junioreista aikamiehiin. Mukaan on tarttunut SM-mitaleita joka juniori-ikäluokasta.

– Erittäin hyvin olen tänne kotiutunut. Kerhon joukkueessa on tuttuja pelikavereita jo junioriajoilta. Nikkilä (Petteri) ja Paajanen (Otto) ovat samanikäisiä kuin minä. Heitä vastaan pelasin monta kertaa juniorijoukkueissa, Manninen sanoo.

Hän on jo ehtinyt tutustua Hämeenlinnaan. Kaupungin golfkentät saavat nuorelta mieheltä kehuja. Liigapelaajalle Hämeenlinna on sijainniltaankin yksi parhaista liigakaupungeista.

– Positiivista on, että täältä pelimatkat ovat järjestään lyhyitä, Oulussa pitempiin pelireissuihin tottunut Manninen tuumaa.

Manninen halusi löytää uutta uralleen ja se johti seurasiirtoon.

– Aina olen tähän saakka ollut Kärpissä. Halusin nyt katsella uutta. Mielestäni HPK on minulle hyvä vaihtoehto, hän vakuuttaa.

Viime kevät jää Mannisen mieleen ikiajoiksi. Hän oli jo koko lailla suuressa roolissa, kun Kärpät taisteli mestaruudesta Tapparaa vastaan. Huippujoukkueeseen ei kuitenkaan ollut helppo murtautua.

– Viime kauden alussakin pelasin jokusen ottelun Kajaanin Hokissa Mestistä.

Manninen on keskushyökkääjä. Viime kevään pudotuspeleissä hän oli kuitenkin laitahyökkääjä.

– Juniorina pelasin sentterinä, mutta viime kaudella aika paljon myös laitahyökkääjänä. Kummatkin käyvät, mutta pidän silti itseäni enemmän keskushyökkääjänä.

HPK:ssa Manninen pääsee mielipaikalleen ja saa laidoilleen Antti Miettisen ja Peter LeBlancin.

– Antin kanssa on helppo pelata. Hänen kanssaan natsasi heti hyvin yhteen. Peter on hyvä ampumaan ja kova tekemään maaleja. Toivottavasti pelimme paranee ja pystymme tekemään enemmänkin tehoja.

Kerhon harjoituspeleissä Manninen esiintyi edukseen. Itse hän pitää vahvuutenaan luisteluaan.

– Jaksan pelata ja luistella. Puolustuspään pelaamisessa on parannettavaa. Fyysisyyttä on saatava lisää. En ole isokokoinen, mutta minun löydettävä keinot, joilla saa kiekon pois vastustajan isoilta pakeilta.

Manninen vaihtoi seuraa ja tuli samalla entistäkin nuorekkaampaan ryhmään.

– Kun tulin tänne keväällä, joukkue oli tosi nuori. Sitten tulivat paluumuuttajat Miettinen ja Riku Hahl. Mielestäni meillä on nyt hyvä pakka nuoruutta ja kokemusta.

Manninen myöntää, ettei HPK lähde Liigaan suurimpien suosikkien kastissa.

– Potentiaalia meidän joukkueessa on. Kun saamme päälle kunnon hurmoksen, joka vastustaja kaatuu. Hieno kausi tulee, kun paiskomme töitä kärsivällisesti.

– Pomminvarmaa on, että sarjasta tulee hyvin tasainen. Liigassa on paljon kovia joukkueita. Ei sieltä vaan yhtä nostaa esiin, Manninen juttelee.

Hän toivoo, että Kerho saa temmattua yleisönsä hyvin peliin mukaan.

– Täällä on aina ollut hyvä yleisö – ei mukava vierasjoukkueelle. Kotijoukkue saa tuulta purjeisiinsa, kun yleisö on hyvin mukana. HäSa

Asiasanat

Menot