Uutiset

Mansikoita ja sokeria -virus yllätti Portugalin koululaiset

Portugalilaiset koululapset kärsivät sairaudesta, jolle tutkijat ovat antaneet nimen mansikoita ja sokeria -virus. Sairastuneiden oireet ovat täysin samat kuin maan television teineille suunnatussa Mansikoita ja sokeria -saippuaoopperassa.

Mansikoita ja sokeria tarjoili hiljattain jakson, jossa hengenvaarallinen virus alkoi riehua koulussa. Pari päivää myöhemmin yli 300 portugalilaista koululaista oli ilmoittautunut sairaiksi. Oireet, muun muassa hengenahdistus ja huimaus, ovat tuttuja saippuasarjasta.

Terveydenhuollon ammattilaiset sanovat, että tv-sarja luultavasti pisti vähän kipeinä olleet koululaiset liioittelemaan oireidensa vakavuutta. Jotkut tutkijat huomauttavat. että ”virus” iski kummallisesti lukukauden koeruuhkan keskellä.

– Luultavasti kyseessä on pari allergiaa sairastavaa koululaista ja sen päälle ilmiö, jossa muut koululaiset matkivat näitä allergisia, tohtori Nelson Pereira olettaa.

– Tätä ennen en ole koskaan kuullut taudista, joka iskee pelkästään koululaisiin, Pereira lisää.

Belgialainen hyppäsi Eiffelin tornista

Belgialaismies teki viime viikolla Pariisissa melkoisen tempun. Hän hyppäsi laskuvarjolla melkein Eiffelin tornin huipulta.
Johan Vervoort, 34, on kokenut laskuvarjohyppääjä. Niinkin kokenut, että belgialainen tv-kanava saattoi rauhallisin mielin kuvata hänen hyppynsä. Kanava aikoo käyttää filmiä uutta komediasarjaansa mainostaessaan.

Eiffelin tornin henkilökunta vahvistaa hypyn tapahtuneen. Sallittua tornista hyppiminen ei tietenkään ole, mutta vaarallista kylläkin. Viime vuonna norjalaismies kuoli belgialaiselta nyt onnistunutta temppua yrittäessään.

Suuri Star Trek -huutokauppa New Yorkiin

New Yorkissa järjestetään jättimäinen Star Trek -tv-sarjassa ja -elokuvissa käytettyjen esineiden huutokauppa. Avaruussaagan rekvisiitta vaihtaa omistajaa Christie’sin huutokauppahuoneella ajalla 5.-7. lokakuuta.

Huutokauppaa on luonnehdittu Star Trekin 40-vuotisjuhlan tapahtumaksi. Myyntiin tulee kuitenkin vain vähän Starfleet-kauden vanhoja esineitä. Useimmat myyntiartikkelit ovat peräisin myöhemmistä Next Generation -hankkeista tai tarinan vielä uudemmista vaiheista.

– On mielenkiintoista nähdä, miten kapteeni Picard pärjää vertailussa kapteeni Kirkiä vastaan, tuumii vanhojen esineiden kauppias Joseph Maddalena.

Kirk johti Star Trek -alus Enterprisea seikkailun varhaiskaudella. Picard peri myöhemmin Kirkin pestin.
Myyntiin tulevat esimerkiksi kapteeni Picardin asu ja Klingon-kapteenin keinonahkainen tuoli. Huutokaupan esineet rahdataan New Yorkiin Paramountin studion uumenista Kaliforniasta.

STT

Uusimmat