Uutiset

Marika Ollikkaa syrjittiin taas

Hiihtoliiton alppilajipomo Janne Leskinen kertoi (Helsingin Sanomissa 24.1.2005) Suomen joukkueen määrästä ja valintakriteereistään alppilajien MM-kilpailuihin 28.1.-13.2. Italiassa, Bormion ja Santa Caterinan rinteillä.

Leskinen yllätti ja syrji jälleen kerran hyviä ja lupaavia naislaskijoitamme pudottamalla joukkueesta kylmänviileästi kaikki MM-kriteerit täyttävän hämeenlinnalaisen Marika Ollikan. Myös nuori hyvinkääläinen alppihiihtolupaus Noora Haterma olisi pitänyt lähettää kisoihin, vaikkei hän valintakriteereitä vielä täyttänytkään.

Marika Ollikan tekemisiä alppihiihtorinteillä on on liiton pomot seuranneet suurennuslasilla. Viime keväänä Ollikka pudotettiin Eurooppa-cupin joukkueesta ilman suurempia selityksiä. Tälle kaudelle hämeenlinnalainen lähti liikkeelle FIS-valmennusryhmässä ja omalla kukkarolla (kuten aikaisempinakin vuosina).

Hiihtoliiton alppipomot kertoivat paikan EC-joukkueessa olevan plakkarissa, jos Ruotsin Åressa joulukuun alun EC-pujottelukisoissa sijoitus on kahdesti 15:s parhaan joukossa. Nämä kriteerit Ollikka ylitti keveysti sijoittumalla kisoissa neljänneksi ja seitsemänneksi.

Hyvä EC-menestys ei tuonut kuitenkaan hämeenlinnalaiselle alkutalvella yhtään edustuspaikkaa naisten maailmancupin pujottelujoukkueessa. Näennäinen käden ojennus ja starttipaikka herui kuitenkin vasta Slovenian Mariboron naisten mc-pujottelukisaan, joka oli viimeinen pujottelukisa ennen mc-finaaleja.

Ollikka on tällä hetkellä kirkkaasti Eurooppa-cupin pujottelun yhteispisteissä kymmenen parhaan laskijan joukossa ja ylittää näin Hiihtoliiton alppilajien MM-kisoille asettaman valintakriteerin.

Miksi Janne Leskinen esikuntineen syrjii jo lähes huipulla olevia suomalaisnaisia, eikä anna heille näyttömahdollisuuksia? Pitäisikö Suomen alppihiihdosta vastuussa olevia henkilöitä ryhtyä kierrättämään tai savustamaan ulos asemapaikoistaan?

Martti Jaakkola

freelance-toimittaja

Hämeenlinna

Päivän lehti

6.8.2020