Uutiset

Marilynin jäämistö hinnoissaan

Marilyn Monroen hohto ei himmene. Los Angelesissa on huutokaupattu filmitähden jäämistöstä 200 esinettä muhkeisiin hintoihin.

Myynnin vetonaulaksi nousi Marilynin puhelinmuistio, johon hän oli koonnut 60-luvun taitteen julkkisten puhelinnumeroita. Kirjanen vaihtoi omistajaa 90 000 dollarilla (73 800 eurolla).

Monroen jäämistöä myi Julienin huutokauppahuone. Esineet tuottivat yli miljoona dollaria. Summa on kolme kertaa suurempi kuin huutokauppahuone oli etukäteen arvioinut.
Marilyn Monroe kuoli 36-vuotiaana elokuussa 1962. (STT)

Domingo ja Carreras esiintyivät ensimmäisen kerran kahdestaan
Placido Domingo ja Jose Carreras esiintyivät viime lauantaina ensimmäisen kerran viiteentoista vuoteen ilman kolmen tenorin ryhmäänsä kuuluvaa Luciano Pavarottia. Konsertti pidettiin lauantaina pohjoismeksikolaisessa Monterreyn kaupungissa.

Pavarotti ilmoitti viime torstaina, että peruu osallistumisensa konserttiin terveydellisten syiden vuoksi. Laulajan äänispesialisti oli suositellut Pavarottille kymmenen päivän lepoa kurkunpään tulehduksen jälkeen.

Domingo ja Carreras esiintyivät kahdestaan 40 000 hengen yleisölle yhdessä meksikolaisen laulajan Alejandro Fernandezin sekä kahden meksikolaista kansanmusiikkia soittavan mariachi-yhtyeen kanssa. (STT)

Pelen poika Edinho pidätetty
Brasilian poliisi on pidättänyt jalkapallosuuruus Pelen pojan Edson do Nascimenton epäiltynä kuulumisesta huumeisiin ja kidnappauksiin erikoistuneeseen rikollisjärjestöön. Poliisin iskussa pidätettiin myös 17 muuta henkilöä sekä takavarikoitiin ajoneuvoja ja aseita.

Liigan uskotaan muun muassa kidnapanneen viime vuonna Brasilian maajoukkuemiehen Robinhon äidin Marina Souzan, joka sitten vapautettiin myöhemmin huomattavaa lunnassummaa vastaan.

Edinhona tunnettu 35-vuotias Pelen poika on myös itse pelannut jalkapalloa maalivahtina, mutta ei saavuttanut sen ihmeellisempää menestystä. Viime aikoina Edinho on toiminut jalkapalloagenttina Sao Paolossa. (STT)

Syksyllä ratkeaa kaikkien aikojen euroviisu
Vaikkei Suomen Geir Rönning tämän vuoden Euroviisuissa Ukrainan Kiovassa menestynytkään, on Suomella vielä mahdollisuus menestyä eurooppalaisilla viisufestivaaleilla.

Euroviisujen 50-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetään syksyllä Kööpenhaminassa suuri juhlashow, jossa kilpailevat kappaleet kuluneiden vuosien varrelta. Tarkoituksena on löytää parhaat viisut kautta aikojen.

Yhteensä 101 kappaletta kilpailee 14 parhaan kappaleen finaalipaikasta. Suosikkejaan voi kuunnella ja äänestää internetissä osoitteessa www.eurovision.tv. Katsojat valitsevat kymmenen finalistikappaletta, loput neljä valitsee työryhmä.
Suomen paikasta finaalissa taistelee Suomen ensimmäinen euroviisukappale, Laila Kinnusen Valoa ikkunassa vuodelta 1961.

Suosikkejaan voi äänestää aina 12. kesäkuuta asti. Finalistit julkaistaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Lopullisen voittajan äänestävät osallistujamaiden katsojat Euroviisujen juhlashow’ssa Kööpenhaminassa 22. lokakuuta.

Ensimmäisiin euroviisuihin osallistui seitsemän maata Sveitsin Luganossa vuonna 1956. Kilpailun voitti sveitsiläinen Lys Assia kappaleella Refrain. (STT)

Serbiassa satoi sammakoita
Ozdacin kaupungin asukkaat Serbian luoteisosassa kokivat elämänsä järkytyksen, kun heidän niskaansa satoi pieniä sammakoita. Sammakkosade äimistytti serbejä sunnuntaina ja siitä kertoi belgradilainen päivälehti Blic tiistaina.
Belgradilainen ilmastontutkija Slavisa Ignjatovic ei ilmeisesti pienistä hätkähdä, sillä hänen mukaansa sammakkosade ”ei ole kovin epätavallista”.

– Tornadoa muistuttava tuulenpyörre voi imaista mukaansa ihan mitä vain matalien vesistöjen pinnalta. Normaalisti ilmaan nousee pölyä, mutta joskus myös jotain isompaa, Ignjatovic sanoi lehdelle.

Kaikkia räpyläveikkojen ystäviä ilahduttanee tieto, että suurin osa sammakoista selvisi ilmalennosta vahingoittumattomina ja lähti maahan pudottuaan loikkimaan kohti uusia seikkailuja. (STT)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic