Uutiset

Marina Ehrnrooth nousi SM-kärkeen

Ratsastus

Alavus

Helsinkiläinen Marina Ehrnrooth ratsasti SM-esteiden toisessa osakilpailussa lauantaina Alavuden Tuurissa toiselle sijalle virhepisteittä 145 cm:n radalla. Kun tulos ynnättiin perjantain saldoon kolmannelta sijalta, ratsastaja nousi EVLI Luikan kanssa SM-johtoon 0,53 pisteellä. Lauantain voittaja, Janakkalan Susanna Granroth oli Anatevkalla päivän nopein ja hän on nyt toisena saldolla 0,68.

– Hevonen hyppäsi tosi hyvin, kävi vähän lähellä Novelle-okserilla. Oli tuuria, ettei puomi tullut alas. Kolmoissarjalle tulin yhdellä askeleella vähemmän kuin olin suunnitellut. Hevonen veti loppuradasta oikealle niin, etten uskaltanut käydä korjaamaan, vaan päätin antaa mennä ja hevonen oli tosi skarppina. Perjantaina se hyppäsi myös puhtaasti suhteellisen ripeällä ajalla, ja on tuntunut koko ajan hyvälle, Ehrnrooth kertoi.  

Myrskyisän tuulen liepeet huitelivat todella voimakkaina puuskina myös Tuurissa. Välillä jokunen estekin kaatui tuulen voimasta, ja osa ratsukoista sai hetken odotella vuoroaan pahimman tuiverruksen aikana.

Perjantain aikaratsastuksen tuloksissa ero ajassa kärkeen jaettiin kahtia ja muutettiin SM-tilastossa virhepisteiksi. Erot kärjessä ovat todella pienet.

Perjantaina johtoon noussut Sanna Backlund on nyt kolmantena yhden puomin eli neljän virhepisteen hinnalla. Heti kintereillä kärkkyvät Jukka Rantanen ja Cadanz (4,26), jotka selvittivät lauantain haasteet yhdellä aikavirheellä. SM-tilanteessa mukaan lasketaan lauantailta ja sunnuntailta vain karttuvat virhepisteet.

Senioreista ja nuorista sunnuntain ratkaisevaan finaaliin karsii mukaan 12 parasta, junioreista 15. Pisteet karttuvat läpi kilpailun. Sunnuntaina ratsastetaan kaksi kierrosta, senioreissa tasolla 145 ja 150 cm, nuorissa 140 ja 145 cm ja junioreissa 130 ja 140 cm. Mukaan saa lähteä vain yhdellä hevosella.

Nuorten SM-kilpailua johtaa toisen osakilpailun jälkeen kotiyleisön iloksi kilpailun järjestäjäseuran, Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajien Joni Koivusalo ratsullaan Renessin. Ratsukko teki perjantaina puhtaan radan sijoittuen toiseksi. Lauantaina ratsukko ylsi 140 cm:n esteillä kolmanneksi neljällä virhepisteellä kivuten samalla kärkeen yhteispistein 5,03.

Toisessa osakilpailussa nähtiin vain kaksi estevirheetöntä suoritusta, ja päivän paras oli Janakkalan Hattel Ridersin Janette Kyyriäinen Bleu Ladylla saaden vain yhden aikavirheen nousten samalla kiinnitykselle hopeaan (5,58). Samaan ylsi myös Kirkkonummen Cool Ridersin Johanna Talvio Chelsealla (8,74), ja hän on kokonaiskisassa nyt viides.

Kolmantena SM-kilpailussa ennen sunnuntain ratkaisun hetkiä on Husön Ratsastajien John Antel Denzelillä (7,12) ja neljäntenä Tampereen Ratsastusseuran Nita Raiskio ja Cassius D (7,86).

Junioreiden SM-kilpailua johtaa toisen osakilpailun jälkeen Siuntion Urheiluratsastajien Janina Kvarnström hevosella Davina HX. Ratsukko sijoittui eilisessä kisassa toiseksi ja tänään 130 cm:n esteillä kolmanneksi tehden molempina päivinä puhtaat radat.

–Hevonen oli tänään ihan huippu. Se teki tosi hienoa työtä, hyppäsi hyvin ja tuntui hyvältä. Ratsastin kisassa myös toisella hevosellani Hyper Pandalla, mutta sen kanssa ei mennyt yhtä hyvin. Verkka tuntui silläkin hyvältä, mutta valitsin väärän ratkaisun kolmoissarjalle ja otin yhden askeleen liikaa, jolloin puomi tuli alas. Sen jälkeen tippui sitten pari muutakin

Lohjalla asuvaa ratsastajaa valmentaa esteillä Sanna Backlund. Ratsukko on kisannut tänä vuonna muun muassa PM-kisoissa ja kiertänyt GP-osakilpailuja, mutta mitaleita ei toistaiseksi ole.

Asiasanat