Uutiset

Markkinaoikeus aikoo käsitellä katevalituksen nopeasti

Markkinaoikeus yrittää käsitellä Hämeenlinnan moottoritien katteen rakentamiskiistan nopealla aikataululla.

-Kirjeenvaihto osapuolten välillä on vielä kesken. Pyrimme kuitenkin ratkaisuun ennen kuin hankkeen urakkatarjoukset raukeavat 10. heinäkuuta, sanoo markkinaoikeustuomari Pasi Yli-Ikkelä.

Hämeenlinnan kaupunki valitsi YIT:n katteen rakentajaksi kilpailutuksen jälkeen helmikuussa. Maanrakennusliike Soraset Yhtiöt Oy valitti päätöksestä markkinatuomioistuimeen, koska sen tarjous oli lähes viisi miljoonaa euroa halvempi.

Välipäätöksellään Markkinaoikeus kielsi katteen rakennustöiden aloittamisen, kunnes asia on ratkaistu. Sitä ennen Hämeenlinnan kaupunki oli pyytänyt markkinaoikeudelta lupaa töiden aloittamiseen sillä perusteella, että pienikin viive voi pahimmassa tapauksessa johtaa hankkeen peruuntumiseen.

Tiistain Kauppalehdessä oli juttu, jonka mukaan katteen päälle tulevan kauppakeskuksen rakentaja NCC käynnistää jättiurakan Hämeenlinnassa ennen kesää.

-Kauppalehden juttu oli tehty ennen Markkinaoikeuden välipäätöstä. Olimme huomauttaneet asiasta Kauppalehdelle, mutta vanhentunut juttu päätyi lehteen, sanoo NCC Property Development Oy:n toimitusjohtaja Tero Estovirta.

-Odotamme nyt Markkinaoikeuden päätöstä. Hankkeen viivästyminen on harmillista, mutta järjestelmä on tällainen. Meidän on siihen sopeuduttava. (HäSa)