Uutiset

Marko Helén Audi Tourin voittoon

Tawast Golfia edustava Marko Helén voitti ylivoimaisesti Audi Tourin finaalin Bad Griesbachissa, Saksassa. Helén pelasi finaalissa kierrostulokset 72-75 (+3) ja voitti toiseksi tulleen Koski-Golfin Petri Tikkasen kahdeksalla lyönnillä. Kolmannen tilan jakoivat Vierumäen Golfseuran Juuso Ilkka ja Kymen Golfin Tuomo Paavola.

Audi Touria koko kauden hallinnut Helén oli varmistanut kiertueen kokonaisvoiton jo ennen finaalia. Finaalikenttää Helén kuvailee yhdeksi vaikeimmista kentistä, jolla on koskaan pelannut.

-Kenttä oli yli 6500 metriä pitkä ja koko ajan sai olla varuillaan lyöntinsä kanssa. Vinoille lyönneille ei ollut juurikaan tilaa ja varsinkin 9. ja 18. reikä olivat todellisia haasteita, Helén kertasi.

Hämeenlinnalaisen golfin kärkipelaajiin jo pitkään lukeutunut Helén on viime vuodet keskittynyt kovatasoisen Audi Tourin kiertämiseen. Yksi tärkeimmistä syistä tämän kauden menestykseen on ollut huimasti parantunut avauslyönti.

-Draivit ovat löytäneet tiensä väylälle entistä paremmin, eikä enää ole tarvinnut antaa vastustajille tasoitusta sillä puolella. Muutenkin kesän tulokset ovat olleet hyviä ja lyöntivire on säilynyt syksylläkin hyvänä. (HäSa)