Uutiset

Marko Lindberg juhli kaisabiljardin maailmanmestaruutta

Hämeenlinnan Marko Lindberg oli huimassa vireessä kaisabiljardin MM-kisoissa Kotkassa.

Lindberg pelasi koko turnauksen tappioitta ja saavutti maailmanmestaruuden. Hän kukisti loppuottelussa Kouvolan Jari Timosen pistein 60–41.

Finaalin alku oli hyvin tasainen ja tauolle lähdettiin Lindbergin johdossa pistein 46–41. Tauon jälkeen Lindberg teki lopullisen eron vastustajaansa pakottamalla Timosen hankaliin paikkoihin.

– Alkuun oli aika hakemista, mutta siitä se lähti kulkemaan. Ensimmäinen päivä oli vaikein. Helpotti, kun siitä selvisin, Lindberg selvittää Biljardiliiton tiedotteessa.

Mestari ounasteli hankaluuksia, kun kuuli arvonnan tuloksen.

– Ensin tuli vastaan Roope Rask ja sitten Kim Laaksonen.

Lindberg sai hyvän lähdön Raskia vastaan. Rankkarivoitto Kai Tunturista oli myös merkittävä jatkopelejä ajatellen.

´– Toisena päivänä pääsin sinuiksi pöytien kanssa ja kolmas päivä oli taas helpompi, vaikka vastustajat olivat todella taitavia.

Tasaisuus valttina

Lindberg kertoo olleensa poissa kisakentiltä lähes 20 vuotta.

– Tällä kaudella tulin taas takaisin. Pyrin pelaamaan Kotkan kisassa järkevästi ja onnistuinkin siinä hyvin. Tasaisuus on myös valttini, eikä nyt tullut hirveitä ailahduksia. Eikä sitä muuten pärjääkään. Täällä oli loistavia pelaajia vastassa.

Lindberg ei aio pitää uutta pitkää pelitaukoa.

– Pelaan ensi kaudella varmastikin Kultakellon, Tampere cupin ja kaikki hyvinkään kilpailut. Markku Simojoelle terveiset lähettänyt mestari sanoo.

– Simojoen Markku on laittanut Hyvinkään salin erinomaiseen kuntoon. Pelaan siellä oikeastaan kaikki viikkokilpailut. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic