Uutiset

Marko Palolle jäi mukavia muistoja torijuhlista

-Olin jo aika varma Venäjä-välieräottelun jälkeen, että tänä keväänä saadaan uusia mestarileijonia. Tekeminen kaukalossa ja ottelun jälkeiset kommentitkin osoittivat, että joukkue menee nyt loppuun saakka.

Näin juttelee hämeenlinnalainen Marko Palo, 43, joka tietää, miltä tuntuu juhlia jääkiekon maailmanmestaruutta. ”Kyy” oli mukana Leijonien vuoden 1995 joukkueessa, jonka urakka Ruotsin MM-jäillä huipentui maanantain Helsingin kauppatorin kaltaisiin juhliin.

-Mehän panimme vielä paremmaksikin – meillähän oli kaksi hävittäjää saattamassa kohti kotia, Palo nauraa.

-Väkeä oli paljon jo Tukholmassa ja Helsingissä meno yltyi jo ihan käsittämättömäksi. Tuolloin vasta tajusimme, kuinka paljon jääkiekko meille suomalaisille todella merkitsee.

Tämänkeväinen MM-huuma palautti Palon mieliin mukavia muistoja.

-Finaalimatsin aikana en vielä palannut menneisiin, mutta maanantain juhlallisuudet nostattivat mieleen paljon kivoja tapahtumia, Palo myöntää.

Jalosella palikat kohdallaan

Palo on seurannut tarkasti Jukka Jalosen joukkueen menoa kohti maailmanmestaruutta. Hänen mielestään HPK:n ex-valmentajan mallia sopii seurata.

-Jukan toiminta on monellakin tavalla esimerkillistä. Hänellä on erittäin hieno tyyli ja tapa johtaa joukkuetta. Se on pitkäjänteinen tie, joka antaa pelaajille mahdollisuuden pelata ja kunniakin kuuluu nimenomaan pelaajille. MM-joukkueen hän nimesi Mikko Koivun joukkueeksi – se kertoo paljon johtamistyylistä, Palo pohtii.

Palon mielestä Jalosen joukkue kasvoi mestariksi MM-turnauksen vanhetessa.

-Pieni hermoilu finaalin alussakaan ei sotkenut joukkueen kuvioita. Jarkko Immosen 1-1-tasoituksen jälkeen peli vapautui. Olen todella onnellinen jätkien puolesta, Palo sanoo.

Junnuvalmennus jää toistaiseksi

Marko Palo voitti vuoden 1995 maailmanmestaruuden ruotsalaisen HV-71:n miehenä. Hän on kuitenkin todellinen Hämeenlinnan Pallokerhon ikoni, joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa kolmeenkin eri otteeseen vuosina 1985-1994, 1996-1997 ja 1998-2001.

Pitkällä urallaan Palo saavutti MM-kullan lisäksi MM-hopeaa ja olympiapronssia vuonna 1994. Hän on myös Jääkiekkoleijona numero 165. HPK on myös jäädyttänyt Palon pelinumeron 13.

Vuodesta 2002 alkaen Palo on toiminut valmentajana HPK:n eri juniorijoukkueissa.

-Oman toimen ohella se valmentaminen toimi aluksi ihan hyvin nuorempien joukkueissa, mutta viime kaudella C-nuorten SM-sarjaporukan luotsaaminen oli jo liian sitovaa työtä. Nyt on taas aika keskittyä siviilitöihin, mutta todennäköisesti vielä joskus palaan valmennushommiinkin, Palo uskoo.

Palo toivoo, että Suomen Jääkiekkoliitto hyödyntäisi Leijonien menestyksen hyvin.

-Lajilla on nyt entistä enemmän imua. Junioripelaajia tulee lisää ja toivottavasti heille pystytään tarjoamaan seuroissa hyvää valmennusta, Palo toivoo. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020