fbpx
Uutiset

Marko Rahikainen luotsaa HPK-naisten jääkiekkojoukkuetta

HPK:n juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen, 49, on HPK:n naisten SM-sarjassa pelaavan jääkiekkojoukkueen uusi päävalmentaja. Kerhon valmennusjohtoon kuuluvat Rahikaisen lisäksi Olli Simola, 37, ja maalivahtivalmentajana jatkava Maija Hassinen-Sullanmaa, 32.

Rahikainen sanoo, että päätös lähteä naisten joukkueen vastuuvalmentajaksi oli lopulta helppo.

– Päätös syntyi nopeasti, kun saimme asiat sovittua HPK:n juniorijääkiekon kanssa. Työnkuvani antaa mahdollisuuden valmentaa naisten joukkuetta.

HPK-naiset ja HPK:n juniorijääkiekko ovat eri yhdistyksiä. Leipätyönsä jälkeen Rahikainen vaihtaa harrastukseensa valmentamiseen.

Rahikainen on ennenkin valmentanut naiskiekkoilijoita. Hän on kuulunut muun muassa tyttöjen maajoukkueen valmennusjohtoon.

– Olin tyttöjen maajoukkueen mukana viimeisen kerran viime vuoden MM-kisoissa Buffalossa. Kaksi kautta kuuluin maajoukkueen valmennusjohtoon. Myös työssäni Kokkolan Hermeksessä naisten jääkiekko tuli tutuksi. Olin silloin myös Keskimaan tyttöjen aluevalmennustoiminnassa, Rahikainen kertoo.

HPK:n naisten joukkue on kuulunut jo perinteisesti SM-sarjan kärkiporukkaan.

– Olen nähnyt HPK:n naisten pelejä kolmen–neljän kauden aikana, kun olen täällä ollut. Pelaajat ovat urheilullisia ja sitoutuneita. Arki ratkaisee – kuinka menevät päivät maanantaista perjantaihin. Se mitataan siten viikonlopun otteluissa.

Simola on aikaisemmin valmentanut HPK: 2004-ikäluokkaa. Viime kaudella hän oli sen joukkueen vastuuvalmentaja. Simolan tytär ja ja kaksi poikaa pelaavat HPK:ssa.

– Tyttäreni on pedantti ja häneltä on tullut opetusta tyttöjen kiekkoiluun. Ei tämä tehtävä tule ihan puskista. Hyvillä mielin lähden mukaan.

Simola luuli, että ensi kaudella hän viihtyy Rinkelinmäen halleissa vain katsomon puolella.

– Sitten sain yhden puhelun, joka ratkaisi vapaa-ajan ongelmat. Puhelu tuli Markolta (Rahikainen).

HPK on harjoitellut kevään ja alkukesän Maija Hassinen-Sullanmaan johdolla. Tällä hetkellä ex-maajoukkueveskarilla on valmennuksessaan kaksi HPK-vahtia – Oulusta tuleva 20-vuotias Anu Herrala ja jo viime kaudella HPK:ssa torjunut 18-vuotias Mila Houni.

– Haemme vielä kolmatta maalivahtia. Oulusta muuttanut Anu on pitkä ja nuori maalivahti. Hän haluaa hakea HPK:sta peliaikaa, jota ei Kärpissä saanut, Sullanmaa-Hassinen selvittää.

HPK:n naisten joukkue uudistuu joukkueen managerin Jorma Hassisen mukaan melko paljon. Tällä hetkellä joukkueessa on 19 sopimuspelaajaa – kaksi maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja yhdeksän hyökkääjää.

Herralan lisäksi HPK:hon ovat siirtyneet puolustajat Kreetta Kulhua Lukosta ja Nette Rinne FPS/TPS:stä sekä hyökkääjät Elviira Ylitalo Lukosta, Pinja Tirkkonen JYPistä ja vuonna 2000 syntyneet Esteri Kalliomäki Salo HT:sta ja Pihla Hämeenniemi Seinäjoelta.

– Käymme yhä keskusteluja ensi kaudesta parin viime kauden joukkueemme pelaajan kanssa. Tarkoitus on, että joukkueeseemme tulee vielä maalivahti, 1–2 puolustajaa ja 2–3 hyökkääjää, Jorma Hassinen sanoo.

Naisten SM-sarja alkaa Hämeenlinnan turnauksessa 10. syyskuuta. Hämeenlinnaan tulevat kaikki SM-sarjan kahdeksan joukkuetta. HPK pelaa sarja-avauksensa kuopiolaista KalPaa vastaan.

Jääharjoitukset elokuun alussa aloittava Kerho pelaa myös kansainvälisen harjoitusottelun. 24. elokuuta Hämeenlinnassa vierailee kanadalainen Manitoban yliopiston joukkue. HäSa

Asiasanat

Menot